ILA ødelægger beduinboliger for at skaffe plads til en jødisk by

Mijal Grinberg, Haaretz

ILA ødelægger beduinboliger for at skaffe plads til en jødisk by

Mijal Grinberg, Ha’aretz, 25.06.2007

Den Israelske Administration af Land (ILA) har med støtte fra et stort opbud af politi og soldater fra det israelske militær, mandag nedrevet godt og vel et dusin blikskure i de ikke-anerkendte beduinlandsbyer Um Al-Hiran og Al-Tir i det nordlige Negev.

ILA ødelægger landsbyerne, der er beliggende på regeringsejet jord, og evakuerer indbyggerne, så et jødisk lokalsamfund ved navn “Hiran” kan blive etableret i området. Indtil nu er fjorten skure, som husede omkring 100 personer, blevet jævnet med jorden.

Beduinkvinder forsøgte at få deres børn udendørs, men politiet ville fremskynde processen og greb fat i kravlegårdene med børnene indeni og lod ikke mødrene komme i nærheden. “I nat kommer vi til at sove på jorden”, sagde Fajua Ab Abu Al-Cian.

Unge mænd, omkring 18 år gamle og iklædt orange skjorter deltager i evakueringen, fjerner beduinernes ejendele fra skurene og stabler dem op på jorden udenfor. Ha’aretz har fundet ud af, at disse teenagere er arbejdere, der er blevet ansat af underentreprenører, der er hyret af ILA.

Ifølge dem selv bliver de aflønnet kontant og har ingen faglige rettigheder.

Ifølge Adallah, Lovcentret for Arabiske Mindretalsrettigheder i Israel, havde landsbyernes indbyggere boet på stedet i 51 år. De blev i sin tid overflyttet til stedet i medfør af militær lovgivning. Den jord de oprindeligt ejede blev videregivet til Kibbutz Shoval, mens beduinerne fik udlejet 3.000 dunam [1 dunam = 1.000 kvadratmeter, o.a.] jord til landbrug og græsning.

I august 2001 fremlagde ILA en rapport om oprettelse af nye lokalsamfund, deriblandt Hiran. De beduiner, der var bosiddende i området, blev behandlet under overskriften: “Specielle problemer” der kan have betydning for oprettelsen af lokalsamfundet”.

Regeringen godkendte oprettelsen af Hiran i 2002, og i 2004 fremkom staten med en retsordre med krav om, at de i Hiran bosiddende skulle evakueres, da de uden tilladelse lagde beslag på statsejet jord.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.