Abbas indsætter PLO-embedsmand som ansvarlig for udenrigsministerielle anliggender

Avi Issacharof, Ha’arets

Abbas indsætter PLO-embedsmand som ansvarlig for udenrigsministerielle anliggender

 

Avi Issacharof, Ha’arets-korrespondent – 14:49 11. juli 2006

 

Præsidenten for den Palæstinensiske Myndighed (PA) meddelte for nylig PA- og PLO-udsendinge i udlandet, at fra nu af vil udenrigsanliggender blive varetaget af PLO-repræsentanten Farouk Kaddoumi og ikke af Udenrigsministeriet under ledelse af Udenrigsminister Mahmoud A-Zahar fra HAMAS.

 

Beslutningen forventes at skærpe spændingerne yderligere mellem HAMAS-regeringen og Abbas, der står i spidsen for FATAH, som tabte regeringsmagten til HAMAS ved det palæstinensiske valg tidligere i år. Abbas og Kaddoumi selv forsonede sig for kun kort tid siden efter en langvarig splittelse.

 

Kaddoumi, der var med til at oprette FATAH og er chef for PLO-diplomatiet nægtede at vende hjem til de palæstinensiske territorier fra Tunis efter underskrivelsen af Oslo-aftalerne i 1993. Han afviste også at anerkende aftalerne og de efterfølgende overenskomster med Israel og har siden 1993 stået i spidsen for oppositionen i FATAH og PLO imod Arafat og hans efterfølger, Abbas.

 

Efter en periode med relativ ro mellem HAMAS og FATAH, som varede flere uger kommer det på ny til sammenstød mellem de to organisationer.

 

Fornyede sammenstød mellem FATAH og HAMAS i Gaza

Efter midnat torsdag  åbnede en gruppe af militante HAMAS-folk ild mod

nogle bevæbnede medlemmer af  FATAH’s Al-Aqsa Martyrernes Brigade i Gazas Sheikh Radwan-kvarter og sårede fem og bortførte to andre.

 

Som gengældelse bortførte Al-Aqsa Martyrerenes Brigade kort efter to HAMAS-medlemmer.

 

Alle de bortførte blev sat på fri fod før daggry.

 

 

 

 

Oversat fra engelsk for DPV Af Karl Aage Angri Jacobsen

 

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.