Hvor er retfærdigheden

Mona Fahd, DPV

Hvor er retfærdigheden

– og det internationale samfund?

 

Israel lader i disse timer under ”Operation Retfærdig gengældelse” bomberne regne ned over Libanon. Siden operationen startede onsdag er 120 dræbt. Civile som opfordres til at flygte væk fra Sydlibanon bombes. I dag er alene 23 dræbt i timerne efter flyveblade anbefalede dem at flygte.

 

Det er en gentagelse af scenariet for den 18 års borgerkrig og Israels 22 års besættelse af Sydlibanon, som den libanesiske civilbefolkning bliver tvunget til at deltage i. Civilbefolkningen i Libanon er trætte af krig, og har forsøgt at række hinanden hånden og bilægge gamle stridigheder på tværs af etniske, politiske og religiøse skel. En ting har de tilfælles: ønsket om en retfærdig og vedvarende fred. Samtidig fortsætter krigen under navnet ”Operation xxx xxx ” i Gaza, hvor et højhus i går blev bombet. På de 2 uger Israel har angrebet Gaza er xx palæstinensere dræbt.

 

I Danmark følger vi naturligvis med stor bekymring situationen for de mange tusinde danske ferierende og deres evakuering ud af Libanon. Vi vil med alle midler sørge for at alle, der ønsker det, bliver hjulpet ud af Libanon – selvom netop dette er livsfarligt på grund af Israels fortsatte bombardering af broer, veje og civile biler på flugt. Gaza er som Libanon nu under total Israelsk belejring og civilbefolkningen i et af verdens tættest befolkede områder holdes indespærret uden beskyttelsesrum eller tilstrækkelig mad og el.

 

Hvor mange dræbte kræver en retfærdig gengældelse af 3 israelske krigsfanger?

 

 

 

Onsdag den 19. juli kl. 17.00 mindes vi ofrene i Libanon og Gaza på Rådhustorvet i Sønderborg

 

Samtidig holdes lignende aktioner i foreløbig København,  og Århus

 

Yderligere oplysninger: Mona Fahd tlf. 60194992

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.