Israels angreb på Gaza

The Council for Natioinal Interest

Israels angreb på Gaza

 

Pressemeddelelse fra The Council for Natioinal Interest (CNI), 8. juli 2006 

 

Israel anvender våben, der er leveret af USA imod civile palæstinensere og civil infrastruktur i Gaza-striben i modstrid med Loven om Kontrol med Eksport af Våben fra USA, Loven om Udenrigsbistand og Geneve-konventionerne.

 

Det israelske luftvåbens eskadroner af kampfly består af Lockheed Martin F-16l Falcon kampfly og Boeing F-15l’ere, som affyrer AMRAAM-, Sidewinder og Sparrow missiler. I perioden 2000-2005 bevilgede USA Israel mindst $ 1.062.000.000 til reservedele, maskiner og missiler til dets F-15 og F-16 kampfly. *

 

Israels drab af civile og ødelæggelse af civil infrastruktur i den forløbne måned i Gaza-striben, som der ovenfor er sat fokus på, er en klar påmindelse om, at, at Israel er og bliver Gaza-stribens besættelsesmagt trods sidste års ”ensidige tilbagetrækning”. Som værende under militær besættelse er palæstinenserne i Gaza-striben ifølge Geneve-konventionerne ”beskyttede personer”. Israels angreb på civilpersoner og civil infrastruktur er en overtrædelse af Geneve-konventionerne og er krigsforbrydelser.

 

Dertil kommer, at Israel ved at anvende USA-leverede våben til at begå disse grusomheder krænker de betingelser, der er fastsat i Loven om Kontrol med Eksport af Våben fra USA og Loven om Udenrigsbistand. Loven om Kontrol med Eksport af Våben fra USA begrænser anvendelsen af  våben fra USA til legitimt selvforsvar og internationale politiopgaver;  våben fra USA må ikke anvendes til angreb på civile i offensive operationer. Loven om Udenrigsbistand forbyder enhver form for støtte til et land, der på graverende vis krænker Menneskerettighederne.

 

  • 9. juni beskød Israel med granater en strand i Beit Lahiya og dræbte 8 civile og sårede 32. På drabsstedet fandt Human Rights Watch spor efter en 155 mm artillerigranat, der svarede til dem, der blev affyret fra et israelsk M-109 fjernstyret artillerifly.  Mellem 2000 og 2005 bevilgede USA Israel  M-109 reservedele og 155 mm artillerigranater til en værdi af $ 69.163. *

 

  • 13. juni affyrede israelske fly missiler mod en lastbil under et udenretligt drab

på to palæstinensere i Gaza by. En anden omgang affyringer dræbte kort efter

Ni omkringstående palæstinensere.

 

  • 20. juni affyrede et israelsk fly mindst ét missil mod en bil ved et udenretligt

drabsforsøg på en vej mellem Jabalya og Gaza by. Missilet forfejlede sit mål og dræbte tre palæstinensiske børn og sårede 15.

 

  • 27. juni igangsatte Israel en massiv invasion i Gaza-striben. Israelske fly affyrede missiler mod civil infrastruktur. Under illegale kollektive afstraffelsesaktioner ødelagde Israel tre broer af vital betydning, Gaza-stribens eneste el-værk, Indenrigsministeriets 5-etagers bygning i Gaza by og en del af et universitet og en skole og satte dermed palæstinensernes Menneskerettigheder til fødevarer, vand, sundhed, el, uddannelse, og frihed på spil. Den israelske premierminister Ehud Olmeret erkendte, at formålet med disse handlinger er at ”udøve pression” overfor Gaza-stribens civilbefolkning.

 

  • 29. juni arresterede og tilbageholdt Israel i alt 64 kabinetsministre fra den Palæstinensiske Myndighed og medlemmer af det Palæstinensiske Lovgivende Råd. Premierminister sagde ifølge rapporter på et lukket møde. ” De ønsker fanger sat på fri fod? Vi vil løslade disse tilbageholdte i bytte for Shalit”. De arresterede repræsentanter for HAMAS-regeringen blev demokratisk valgt til at regere de palæstinensiske territorier i januar, og deres anholdelse og den målrettede aktion mod dem rangerer på linie med en repressalie imod civile, hvilket er forbudt ifølge Geneve-konventionerne.

  *   Statistiske oplysninger om USA-våben bevilget til Israel er hentet fra State

    Departments årlige rapport til Kongressen i overensstemmelse med Afsnit 655

    I Loven om Udenrigsbistand.

 

The Council for the National (CNI) er en almennyttig, ikke partipolitisk græsrodsorganisation, der blev grundlagt for 17 år siden af det forhenværende Kongres-medlem Paul Findley og Pete McCloskey for at fremme en nyorientering inden for USA’s Mellemøsten-politik. CNI søger at opmuntre til og fremme en amerikansk udenrigspolitik i Mellemøsten, der er i overensstemmelse med amerikanske værdier, beskytter USA’s nationale interesser og bidrager til en retfærdig løsning på den arabisk-israelske konflikt, såvel som til at genoprette et politisk miljø USA i hvilket vælgerne og deres valgte repræsentanter er befriet for uretmæssig indflydelse og pression fra en fremmed magt, nemlig Israel.

 

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angrei Jacobsen

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.