SVENSK FORNEMMELSE FOR HAMAS

Ole Olsen, FN Forbundet, DPV

SVENSK FORNEMMELSE FOR HAMAS

 

Som man 5/7 kunne erfare på JP’s hjemmeside, har Danmark officielt kritiseret Sverige for at udstede visum til en Hamas-minister fra selvstyre-regeringen i de besatte områder.

 

Den kritik deler jeg ikke, selv om jeg ikke deler Hamas’ holdninger. Imidlertid er Hamas-regeringen baseret på et flertal ved et frit valg blandt palæstinenserne i områderne, så Hamas er en uomgængelig partner i en mulig fredsløsning for Palæstina.

 

Desuden er der faktisk flere meninger i Hamas, hvor nogle er klar til at anerkende og forhandle med Israel, mens andre ikke er. Kontakt og dialog med Hamas kan styrke de forhandlingsparate, mens en afvisningspolitik er til fordel for de mindre fredelige fløje.

 

Jeg er klar om at Hamas står på EU’s liste over terrororganisationer, men at stemple den ene repræsentant i en territorial konflikt på denne måde er dels en fornægtelse af den grundlæggende konflikt, dels at afskære sig fra politiske muligheder.

 

Med venlig hilsen

Ole Olsen

Medlem af FN-forbundets bestyrelse

Munkesøvej 21 B, 4000 Roskilde

 

Dette indlæg blev udgivet i Aktuelle dokumenter, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.