Hamas og Fatah får ti dages frist

Dagbladet Arbejderen

Hamas og Fatah får ti dages frist

Fængslede ledere fra Hamas, Fatah og PFLP har udarbejdet en plan for palæstinensisk enhed

27. maj 2006

Bliver Hamas og Fatah ikke enige om en ny fælles platform inden ti dage vil palæstinensernes præsident Mahmoud Abbas udskrive folkeafstemning.

Platformen er udarbejdet af toneangivende ledere fra Hamas, Fatah, PFLP og Islamisk Jihad, der alle sidder indespærret i israelske fængsler, skriver nyhedsbureauet Al-Jazeera.

Planen indeholder 18 punkter og har til hensigt at skabe national enhed og sikre en fælles front mod Israel.

Blandt punkterne er oprettelsen af en palæstinensisk stat langs grænserne fra 1967 samt palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage.

Platformen foreslår også, at Hamas og Islamisk Jihad bliver medlem af PLO, den Palæstinensiske befrielsesorganisation. Der skal endvidere dannes en enhedsregering for alle politiske grupper.

Samtidig skal der dannes en fælles modstandsbevægelse, der skal føre kampen mod den israelske besættelse i de besatte områder.

PLO og Mahmoud Abbas skal i fælleskab lede fredsforhandlingerne, Endvidere skal der indføres forbud mod vold og brug af våben internt mellem palæstinenserne.

De palæstinensiske sikkerhedsstyrker skal omorganiseres og Israels skal løslade alle palæstinensiske fanger.

Forslaget kommer i forbindelse med en palæstinensiske konference, som har til formål at stoppe stridighederne mellem Hamas og Fatah.

Kan Hamas og Fatah ikke blive enige om planen, vil den blive sat til folkeafstemning om 40 dage, erklærede Mahmoud Abbas i går.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.