Knesset-komité gennemfører en hastedebat om britisk akademisk boykot

Haaretz

Knesset-komité gennemfører en hastedebat om britisk akademisk boykot

Af TamaraTraubman, Haaretz korrespondent, 25.05.2006

Knessets Komité for Videnskab og Teknologi har onsdag afholdt en hastedebat om forslaget om en akademisk boykot af Israel, som er fastsat til at blive fremlagt på en konference i Storbritaniens største sammenslutning af lærere.

The National Association of Teachers in Further and Higher Education (NATFHE –

Den Natioinale Sammenslutning af Lærere inden for Videregående og Højere Uddannesler) er den britiske faglige sammenslutning for undervisere, der arbejder med elever over den skolepligtige alder og hovedsageligt beskæftiger sig med at organisere uddannelse, optræning og forskning.

En repræsentant for (den israelske,o.a.) undervisningsminister Tamir sagde, at han – Tamir – har anmodet den britiske minister for højere uddannelser, Bill Rammell om straks at gå i aktion for at forpurre boykot-resolutionen. Knesset-medlemmet Arye Eldad sagde, at Israel må gå i krig mod NATFHE’s ”heksejagt”. Komitéen besluttede ”skarpt at fordømme et hvilket som helst tegn på akademisk boykot, krænkelse af ytrings- og meningsfriheden”.

Komitéen opfordrede regeringen til at samarbejde med Storbritanien i fælles britisk-israelske projekter for således at modvirke forsøg på boykot og udstødelse.

Det forslag, der er sat til debat i NATFHE opfordrer til at boykotte institutioner og organisationer, som ikke offentligt protesterer mod besættelsen (af de palæstinensiske områder,o.a.)

Den forventede debat har tilskyndet israelske akademikere og pro-israelske lobbyister i England og USA til at prøve at forhindre NATFHE i at støtte boykotten. Boykotkampagnen fremføres og bakkes op af dusinvis af palæstinensiske civile organisationer, der opfordrer til en akademisk og kulturel boykot af Israel.

Ovcersat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.