PCHRs ugerapport

Palestinian Commission of Human Rights

PCHR

(Palestinian Commission of Human Rights) http://www.pchrgaza.org

Ugerapport Nr. 42 / 2005 – 20. – 26. oktober 2005

 

 

Resumé: Israelske krænkelser af international lov fortsatte i det Besatte Palæstinensiske Territorium (BPT) i den rapporterede periode (20. – 26- oktober 2005):

 

Drab og legemsbeskadigelser: I den rapporterede periode dræbte de Israelske Besættelsesstryker (IBS) 5 palæstinensere, deriblandt et barn, på Vestbredden. 20. oktober 2005 dræbte IBS et palæstinensisk barn i landsbyen Housan, vest for Bethlehem. 21. oktober 2005 dræbte de en civil palæstinenser i landsbyen ’Anabta, øst for Tulkarm. 22. oktober 2005 dræbte de en civil palæstinenser i landsbyen Deir Nizam, nordvest for Ramallah. 23. oktober 2005 dræbte IBS udenretligt to palæstinensere i flygtningelejren i Tulkarm. Derudover blev i den rapporterede periode tre civile palæstinensere såret af israelsk beskydning.

 

Beskydning med granater: Seks civile palæstinensere, deriblandt to børn, blev såret af granater fra et missil affyret fra et israelsk fly mod et civilt palæstinensisk mål i flygtningelejren al-Shaboura i Rafah. Israelske krigsfly gennemførte også en række fingerede luftangreb over Gaza-striben. Civile palæstinensere blev yderst opskræmte. Derudover beskød IBS med artillerigranater en række mål i Gaza-striben.

 

Angreb: IBS gennemførte 36 militære operationer ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden. Under disse angreb foretog de raids mod huse og arresterede 84 civile palæstinensere, deriblandt tre piger og to børn. De anvendte civilklædte enheder og oplærte hunde i disse angreb og omdannede endvidere tre huse til militærposter, nedbrændte et fjerde hus, ødelagde det indre af et femte hus og jævnede to civile faciliteter med jorden.

 

Indskrænkninger i bevægelsesfriheden: Skønt IBS blev omgrupperet omkring Gaza-striben har de fortsat opretholdt et snærende greb om Gaza-striben og gjort den til ét stort fængsel. Det internationale overgangssted ved Rafah på grænsen til Ægypten, den eneste forbindelse fra Gaza-striben til verden udenfor, er forblevet lukket for sjette uge i træk fordi man ikke er nået frem til nogen aftale om transport gennem overgangsstedet. IBS insisterer på at opretholde kontrol med transporten af personer og varer og har faktisk overflyttet  udstyr fra overgangsstedet til ”Kerem Shalom”-området på den Ægyptisk-israelske grænse, alt imens de har opretholdt lukningen af Beit Hanoun-overgangsstedet for palæstinensiske arbejdere og patienter gennem flere uger. 25. oktober 2005 lukkede IBS alle grænseovergange i Gaza-striben, også de kommercielle og isolerede Gaza-striben fra den omgivende verden. De har også indført alvorlige begrænsninger af fiskeriet ud for Gaza-striben.

 

Vestbredden har IBS indført yderligere begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed. Disse begrænsninger omfatter forbuddet mod kørsel med privatbiler på vejene og begrænser transporten til udelukkende at kunne foregå i taxier. De har også oprettet dusinvis af militære checkpoints på hovedvejene. Endvidere har de reetableret checkpoints, som var blevet nedlagt og oprettet nye. I de sidste 10 dage af Ramadanen har de indført alvorlige begrænsninger for palæstinensiske pilgrimmes rejser til Saudiarabien. I den rapporterede periode arresterede IBS ved forskellige checkpoints 4 civile palæstinensere, deriblandt et barn.

 

Annektionsmuren: IBS har fortsat bygningen af Annektionsmuren inde på Vestbreddens territorium. Israelske kilder har afsløret, at IBS overvejer at bygge en sektion af Muren langs Vestbreddens østgrænse fra den nordlige del af Jordan-dalen til udkanten af Jericho. Bygningen af denne sektion af Muren vil styrke den israelske kontrol over Jordan-dalen og grænsen mellem Vestbredden og Jordan.

 

Illegale bosætteraktiviteter: Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosiddende i BPT og har gennemført en række angreb mod civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom. I den rapporterede periode brændte israelske bosættere 200 oliventræer og nedhuggede 200 andre i landsbyen Salem, øst for Nablus. Tre israelske bosættere angreb en civil bil der var på vej fra Ramallah til Nablus. Fem civile palæstinensere blev såret af glassplinter fra bilens ruder. I den rapporterede periode gennemførte israelske bosættere fra bosætterudposter i Hebron en række angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom.

 

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

 

Dette indlæg blev udgivet i Baggrundsartikler, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.