Israel lyver om henrettede børn

DPV

Israel lyver om henrettede børn

Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) – Resumé uge 33 / 2005 www.pchrgaza.org

Israelske overtrædelser af international lov fortsatte i det besatte palæstinensiske område i den rapporterede periode (18. – 24. august) mens de israelske besættelsesstyrker evakuerede 25 bosættelser på Vestbredden og i Gaza-striben:

Udenretlige henrettelser:

Sent onsdag 24. august 2005 begik de israelske besættelsesstyrker udenretlige drab på 5 ubevæbnede civile palæstinensere, heriblandt 3 børn, i flygtningelejren i Tulkarm. Et af disse ofre var angiveligt eftersøgt af besættelsesstyrkerne, som hævdede, at de angreb et hus, hvor disse individer skjulte sig, for at arrestere dem. De hævder endvidere, at de udvekslede skud med ofrene og dræbte dem.

PCHR’s undersøgelser afviser denne påstand og peger på, at ofrene var ubevæbnede og at de ikke var sammen på drabstidspunktet.

PCHR gentager sin advarsel om, at den palæstinensiske civilbefolkning kan komme til at betale prisen for genindsatsen af besættelsesstyrkerne i Gaza-striben.

Det er værd at bemærke, at besættelsesstyrkerne påny blev sat ind i Tulkarm for 4 måneder siden og genvandt kontrollen over byen for 6 uger siden.

Angreb:

Besættelsesstyrkerne foretog 18 militære angreb ind i palæstinensiske områder på Vestbredden og i Gazaa-striben. Under disse angreb gennemførte de razziaer i huse og arresterede 76 civile palæstinensere. De beslaglagde endvidere 9 huse og omdannede dem til militærposter, på Vestbredden.

I den forbindelse blev 4 palæstinensere sårede. Under angreberne ind i Gaza-striben angreb de huse og arresterede 2 palæstinensere. Endvidere beskadigede de 3 huse og en børnehave og sårede en civil palæstinenser.

Begrænsninger i bevægelsesfriheden:

Siden de israelske besættelsesstyrker startede igangsættelsen af ”planen for tilbagetrækning” fra Gaza-striben har de dekreteret alvorlige restriktioner for civile palæstinensere, især i lokalsamfund, der er beliggende i nærheden af israelske bosættelser.

De har opretholdt lukningen af Erez-overgangsstedet for anden uge i træk og håndhæver alvorlige begrænsninger ved andre grænseovergange i Gaza-striben.

De israelske besættelsesstyrker opretholder fortsat lukningen af kontrolposterne i al-Matahen og Abu Houli på Salah al-Din Street (hovedvejen mellem den nordlige og den sydlige del af Gaza-striben).

Dertil kommer, at de har opretholdt lukningen af en række veje siden begyndelsen af den nuværende intifada. På Vestbredden opretholder de lukningen af kontrolposterne i Za’tra, syd for Nablus, og i Ennab Gate, øst for Tulkarm, for femte uge i træk.

Siden den nordlige del af Vestbredden blev erklæret for lukket militært område, mandag morgen 15. august 2005, har besættelsesstyrkerne indført alvorlige begrænsninger i civile palæstinenseres bevægelsesfrihed.

De har bygget en række jernporte på hovedvejene og endvidere en række kontrolposter og arresteret nindst 7 civile palæstinensere. På Vestbredden har feltarbejdere fra PCHR dokumenteret 2 tilfælde af inhuman fremfærd ved kontrolposter fra besættelsesstyrkernes side.

Annektionsmuren:

Besættelsesstyrkerne har fortsat bygningen af Annektionsmuren inde på Vestbreddens territorium. Med dette formål for øje har de raseret flere områder af landbrugsland nordvest for Jerusalem.

Endvidere raserede de en legeplads i landsbyen ’Anata, nordøst for Jerusalem.

Søndag 21. august 2005 konfiskerede besættelsesstyrkerne 1585 donums af palæstinensisk jord i landsbyer beliggende i nærheden af Jerusalem af hensyn til bygningenn af en sektion af Muren.

Desuden brugte de magt for at sprede fredelige demonstrationer, der var organiseret af civile palæstinensere og internationale solidaritetsaktivister i protest mod bygningen af Muren. Besættelsesstyrkerne sårede et barn og 30 demonstranter fik men efter indånding af tåregas.

Illegale bosætteraktiviteter:

I modstrid med international humanitær lov er israelske bosættere fortsat bosat på besat palæstinensisk territorium og har gennemført en række angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom, især i Gaza-striben under iværksættelsen af ”planen for tilbagetrækning”.

I den rapporterede periode gennemførte israelske bosættere 9 angreb på civile palæstinensere. 3 civile palæstinensedrre blev såret af besættelsestrykerne, som støttede israelske bosættere, som gik til angreb på civile palæstinensere i landsbyen Bala’a, øst for Tulkarm.

Hele rapporten kan downloades:

html-format

http://www.pchrgaza.org/files/W_report/English/2005/25-08-2005.htm

pdf-format

http://www.pchrgaza.org/files/W_report/English/2005/pdf/weekly%20report%2033.pdf

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Demonstrationer, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.