Landet bag spejletPNA fordømmer Israels overflytning af Gaza bosættere til Vestbred-bosættelse

Xinhua

PNA fordømmer Israels overflytning af Gaza bosættere til Vestbred bosættelse

Xinhua, 22.august 2005

GAZA – Det palæstinensiske Hjemmestyre (PNA) fordømte mandag Israel for beslutningen om at overføre bosættere fra Netzarim i det sydlige Gaza til Ariel bosættelsen på Vestbredden og kaldte den en ”farlig beslutning”.

Den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erekat udtalte til Voice of Palestine radio at Israel havde lovet USA’s regering ”ikke at overføre nogen af de evakuerede Gazastribe-bosættere til nogen bosættelse på Vestbredden.

Erekat sagde at han virkelig opfatter den israelske beslutning som farlig, idet den vil resultere i det samme forløb på Vestbredden og i Jerusalem en skønne dag.

Han refererede til det møde der blev holdt mellem PNA og USA’s udenrigsministerielle repræsentant, David Welsh, under hvilket USA administrationen slog fast, at Gaza striben ikke skulle være det sidste der blev evakueret af israelerne.

Amerikanerne er forpligtede til at etablere en palæstinensisk stat som kan eksistere fredeligt side om side med staten Israel, sagde Erekat og tilføjede at de havde hævdet at de ville anstrenge sig på alle måder for at virkeliggøre præsident Bush’s vision om to stater for israelerne og palæstinenserne.

I mellemtiden, klargjorde Erekat, har PNA anmodet om et omfattende økonomisk program for Vestbredden og Gaza striben og en genstart af køreplanen for fred med Israel.

For at nå disse mål må de implicerede parter virkeliggøre alle de aftaler og løfter som er blevet givet af USA og Kvartet-komiteen, understregede Erekat.

Dette indlæg blev udgivet i Andre kampagner, Gamle indlæg, Kommentarer, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.