Sharon: “Jeg vil bygge på Vestbredden”

Deutsche Presse-Agentur

Sharon: “Jeg vil bygge på Vestbredden”

Deutsche Presse-Agentur, 22.august 2005

DATELINE. Jerusalem – Den israelske premierminister Ariel Sharon sagde, at han har i sinde at udvide jødiske bosættelser på Vestbredden til trods for krav fra det internationale samfund.

”Der vil blive bygget ud i bosættelserne”, sagde Sharon i en rapport mandag i The Jerusalem Post.

”Siden 1967 har hver eneste regering, det være sig en højre, venstre eller natilnal samlings set den strategiske vigtighed i særlige områder. Jeg vil bygge.”

Imidlertid kræver den såkaldte køreplan for fred – som er opridset af USA, FN, EU og Rusland – et stop for al bosættelsesaktivitet.

Sharons kommentarer kom netop som israelsk militær og politi ryddede 20 af de 21 jødiske bosættelser i Gaza striben mere end et år efter at Sharon fremsatte forslaget om ensidig tilbagetrækning.

Den sidste bosættelse, isolerede Netzarim i den centrale Gaza stribe, ryddes mandag, en uge efter at de tvungne flytninger begyndte. Derefter rydder israelske tropper og politi fire nordlige Vestbred bosættelser som også er bestemt til at blive tømt ifølge tilbagetrækningsplanen.

Men Sharon sagde, at han foventede at Ma’ale Adumin bosættelsen vil ”fortsætte med at vokse og blive forbundet med Jerusalem”. Palæstinenserne anførte at en sådan sammensmeltning af de to byer ville skære VestbRedden over i to, men Sharon sagde: ”Der kan blive fundet løsninger.”

Han tilføjede at Ariel og dens omliggende Vestbred bosættelser vil ”forblive en del af Israel til evig tid.”

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.