DANSK-PALÆSTINENSISK VENSKABSFORENING

DPV

Hjælp det besatte Palæstina!

Dansk Palæstinensisk Venskabsforenings generalforsamling d. 9.4.2005 udtaler:

I dag på 65 års dagen for den tyske besættelse af Danmark afholder Dansk Palæstinensisk Venskabsforening sin årlige generalforsamling, hvor vi ønsker at erindre den danske befolkning om en anden besættelse, der har stået på i snart 40 år: Den israelske besættelse af Vestbredden og Østjerusalem, Gaza og Golan.

Efter det demokratiske valg af den nye palæstinensiske leder Mahmoud Abbas, er det lykkedes den palæstinensiske ledelse at opnå en våbenhvile, der har varet i snart 2 måneder.

Våbenhvilen var betinget af, at Israel ville løsne jerngrebet om de besatte områder og tage skridt der kunne bidrage til en fredsløsning, som f.eks en snarlig løsladelse af de mere end 6000 palæstinensiske fanger. Israel har siden da kun løsladt få af de politiske fanger og har ”rømmet” et par palæstinensiske byer på Vestbredden.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening må konstatere, at Israel fortsat:

– fastholder jerngrebet om de besatte områder.

– bygger videre på Apartheid Muren.

– udvider de eksisterende bosættelser voldsomt.

En selvstændig og levedygtig palæstinensisk stat kan ikke realiseres, medmindre Israel rømmer bosættelserne og trækker sig tilbage fra alle besatte områder.

Israel viser imidlertid ingen vilje til konstruktive bidrag, som kan gøre en palæstinensisk stat mulig, og modarbejder dermed såvel køreplanen som FN’s Sikkerhedsråd beslutning om oprettelse af en palæstinensisk stat.

Vi opfordrer den danske regering til at følge EU-Parlamentets anbefaling om handelssanktioner mod Israel, i første række at bruge menneskeretsklausulen i EU’s associeringsaftale med Israel. Påstanden om, at sanktioner vil være virkningsløse, savner belæg, og synes alene at være en dårlig undskyldning for passivitet, også fordi der er en politisk virkning ved økonomiske sanktioner.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer den dansk regering til at gøre sin indflydelse gældende både alene, gennem EU og gennem sin post i FNs sikkerhedsråd for derigennem at lægge pres på Israel, så parterne kan komme i gang med en forhandling for en varig og retfærdig løsning på konflikten.

Vi opfordrer til at mennesker i Danmark lægger pres på Israel og på den danske regering gennem protestskrivelser, gennem fredelige manifestationer, ved at melde sig som fredsvagter og ved at vise sig som politiske forbrugere, der lader israelske varer blive på hylderne, indtil de besatte områder er rømmet og de palæstinensiske flygtninges sikres retten til at vende tilbage i overensstemmelse med FN`s resolutioner, som også Danmark har stemt for.

DANSK-PALÆSTINENSISK VENSKABSFORENING

Danish – Palestinian Friendship Association E-mail: danpal@danpal.dk H-page: www.danpal.dk

Elsebeth Holm, Sødalen 15 DK-2820 Gentofte, Giro: 9 31 81 19, Tl/Ph: +45 35 35 48 68,

Dette indlæg blev udgivet i Andet, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.