Israels fredslejr opfordrer til opgivelse af en planlagt

AIC

Opgiv ny bosættelse i Jerusalem!

Israels fredslejr opfordrer til opgivelse af en planlagt ny jødisk bosættelse i Jerusalems muslimske kvarter.

Der er for nylig blevet afsløret en ny ulovlig handling igangsat af den israelske regering og bystyret i Jerusalem: en plan om at bygge en ny jødisk bosættelse i den Gamle Bys muslimske kvarter nær ved Herodes Porten.

For nylig har Underkomitéen under den lokale komité for planlægning og byggeri i Jerusalem bekræftet en plan om at oprette et jødisk beboelsesområde i det muslimske kvarter af Jerusalems Gamle By.

Ifølge planen skal der bygges 30 beboelsesenheder og en synagoge som skal huse ca. 150 mennesker. Professionelle (Bimkom – Planlæggere for Planlægningsrettigheder) advarer mod følgerne af planen:

Den foreslåede plan gør vold på de grundlæggende planlægningsprincipper for alt byggeri i den Gamle By:

1. Bevarelsesprincipper: For at bevare den Gamle Bys historie og arv er ethvert byggeri begrænset ved højde og nærhed til byens mure. Den foreslåede plan krænker disse to principper.

2. Den Gamle By er det tættest befolkede sted ikke blot i Jerusalem men også i Israel; denne tæthed i det muslimske kvarter er 182,7 hoveder pr. dunam (1827 pr. hektar), mens den er 5-20 hoveder pr. dunam (50-200 pr. hektar) i andre beboelsesområder i Jerusalem.

I de senere år har planlæggere arbejdet på at finde måder til at formindske eller udtynde den tæthed. Ethvert nyt projekt, som sigter mod at huse grupper udefra, vil alvorligt skade planlæggernes arbejde.

3. Ud over tætheden vil ændringen af det åbne rum, som er blandt de yderst få åbne rum i den Gamle By, til et beboelsesområde alvorligt skade velfærden for de folk som bor der.

Foruden de ovennævnte planlægningsmangler og de miljømæssige følger indser vi den politiske fare som er indeholdt i planen. At bygge beboelsesenheder for jøder i det mus¬limske kvarter har vidtrækkende følger for byens følsomme sociale struktur.

Palæstinenserne i Østjerusalem lever i social-økonomisk nød; derfor ville en permanent tilstedevæ¬relse af jøder i en sådan nærhed under forbedrede levebetingelser føre til provokation og en alvorlig politisk og social krise.

Ikke bare dette, men den foreslåede plan er også en krænkelse af balancen mellem palæstinensere og israelere i Jerusalem, en politik til skabelse af et jødisk flertal i Østjerusalem.

Stigende israelsk kontrol over palæstinensisk jord i Østjerusalem har til hensigt ensidigt at skabe kendsgerninger mht. jorden. Med en sådan politik bryder Israel international lov, som ikke anerkender israelsk anneksion af Østjerusalem, der blev besat i juni 1967.

Dette er grundlæggende en politisk plan, som giver ny mening til betegnelsen “Forenet Jerusa¬lem” og på denne måde forhindrer enhver mulighed for politisk forhandling om en retfærdig løsning i Jerusalem.

Deres brev eller forespørgsel kan gøre en forskel. Vi beder Dem skrive et høfligt men bestemt brev til:

Minister for Interior Affairs, Ofir Pines,

fax: 03-763 2638/ 02-566-6376 eller e-mail: pinespaz@knesset.gov.il

Minister for Building & Infrastructure, Isaac Herzog,

fax: 02-584-7033 og 02-582-4111

Director of Jerusalem District Planning, Ruth Yosef,

fax: 02-624-1986 eller telefon: 02-629-0216

Jerusalem Mayor, Uri Lupoliansky,

fax: 02-629-6014

Rabbi Yehoshua Pollak, Chairman, Municipal Local Committee of Building & Planning,

fax: 02-629-6178

E-mails til Meir Margalit på adressen: meir@icahd.org vil blive overbragt i hånden til bystyret, og kopier af breve kan sendes til Bat Shalom (info@batshalom.org) eller ICAHD: The Israeli Committee Against House Demolitions (anjie@netvision.net.il).

Underskrivere: AIC: Alternative Information Centre

Bat Shalom

Gush Shalom

MachsomWatch

ICAHD: Israeli Committee Against House Demolitions

Peace Now

Ta’ayush

[Oversat fra e-mail: anjie@netvision.net.il for DPV af Jørgen Nyeng]

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.