Medlidenhed med tyven?

Pernille Frahm, Læserbrev til Information

Medlidenhed med tyven?

Naturligvis skal man have medlidenhed med alle menneskers lidelser og sorger. Også med lovbrydere, der fanges og standses i deres lovbrud.

Men jeg synes alligevel den ensidige vinkling af fjernelsen af bosættelserne i Gaza kammer over. Det er tydeligt at medierne viser de samme billeder og fortæller de samme historier.

Det er jo heller ikke et tilfælde, for de bliver taget med rundt af den israelske hær, og en af de øverstkommanderende har da også udtalt, at bosætternes sorg er et vigtigt signal at sende! Det skal vise omverden hvor smerteligt det er for Israel at leve op til de krav, som det internationale samfund og international ret stiller:

Israel skal ud af de besatte områder!

Når Gaza er så smerteligt at forlade, må verdenssamfundet overgive sig, og lade Israel beholde den besatte Vestbred bortset fra symbolske rømninger af små skurbyer og lignende.

Men jeg synes at ordentlige journalister bør kræve at komme med næste gang den israelske hær smider palæstinensiske familier ud af deres huse. Sætter familier på gaden fordi de er i slægt med nogle, der har begået ulovligheder eller fordi deres hus ligger et sted, som israelerne vil bruge til noget andet.

Det er en total skæv vinkel, at vi i medierne skal pumpes fulde af fanatiske menneskers religiøse vanvid. De fleste af de unge demonstranter kommer fra Vestbredden, og deres huse er langt fra truet!

Men de mange palæstinensiske familier, der mister deres jord, deres hjem, deres marker og oliventræer hver dag på grund af den ulovlige mur bliver totalt overset!

Pernille Frahm, formand for

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.