Overlagte drab

PCHR

Overlagte drab i skyggen af bosætter-rømning

Israelske overtrædelser af international lov fortsatte i den rapporterede periode (11. – 17. august 2005)

Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) Resumé uge 32 / 2005

Overlagte drab:

Onsdag aften, 17. august 2005 dræbte en israelsk bosætter 4 palæstinensiske arbejdere, deriblandt 2 brødre, som tidligere arbejdede i industrizonen i Shilo-bosættelsen, sydvest for Nablus. De israelske besættelsesstyrker arresterede bosætteren og forhindrede palæstinensiske ambulancer i at komme frem til ofrene. De tilbageholdt også ligene af de dræbte.

Angreb:

De israelske besættelsesstyrker foretog 34 militære angreb ind i palæstinensiske områder på Vestbredden og 8 angreb ind i Gaza-striben. Under disse angreb raserede de huse og arresteredde 44 civile palæstinensere. De lagde endvidere beslag på 15 huse på Vestbredden og omdannede dem til militærposter.

Under angrebene ind i Gaza-striben angreb besættelsesstyrkerne huse og arresterede 7 civile palæstinensere og omdannede 4 huse til militærposter. De dekreterede endvidere udgangsforbud i palæstinensiske lokalsamfund i nærheden af israelske bosættelser. I den rapporterede perioode blev 2 civile palæstinensere, den ene af dem et barn, såret af besættelsestropperne på Vestbredden og i Gaza-striben.

Begrænsninger af bevægelsesfriheden:

De de israelske besættelsesstyrker igangsatte ”Tilbagetrækningsplanen” dekreterede de alvorlige restriktioner for civile palæstinensere, især i lokalsamfund beliggende i nærheden af israelske bosættelser. Onsdag 17. august 2005 lukkede besættelsestropperne al-Matahen- og Abu Houli-kontrolposterne på Salah al-Din Street (hovedvejen mellem den nordlige og den sydlige del af Gaza-striben).

De har også opretholdt lukningen af al-Tuffah- og Tal al-Sultan- kontrolposterne, der fører til al-Mawasi-området i Khan Younis og Rafah, for anden uge i træk. Endvidere har besættelsestropperne opretholdt lukningen af en række veje siden begyndelsen af den nuværende infifada.

På Vestbredden har de opretholdt lukningen af kontrolposterne i Za’tra syd for Nablus og Enab Gate øst for Tulkarm, for fjerde uge i træk. Efter mandag morgen 15. august 2005 at have erklæret den nordlige Vestbred for lukket militært område, begyndte besættelsestropperne at indføre flere begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed.

De byggede en række jernporte på hovedvejene. Og endvidere byggede de en række kontrolposter og arresterede mindst 10 civile palæstinensere. På Vestbredden dokumenterede feltarbejdere fra PCHR 4 tilfælde af besættelsestroppers inmhumane adfærd ved militære kontrolposter.

Annektionsmuren:

Besættelsesstyrkerne har fortsat bygningen af Annektionsmuren inde på Vestbreddens territorium. Til dette formål har de raseret mere landbrugsjord mellem landsbyerne Beit Sourik og Biddu nordvest for Jerusalem. De raserede også en legeplads i landabyen Anata nordøst for Jerusalem.

Besættelsestropperne har fortsat bygningen af et afsnit af Muren omkring Ariel-bosættelsen sydvest for Nablus. Endvidere spredte de med magtanvendelse fredelige demonstrationer, der var organiseret af civile palæstinensere og internationale solidaritetsaktivister som protester mod bygningen af Muren. 8 demonstranter, deriblandt 2 børn, blev såret af besættelsestrropperne.

Andre demonstranter fik mén af indånding af tåregas. De arresterede også 25 israelske og 10 internationale solidaritetsaktivister. Dertil kom, at besættelsestropperne nedrev 5 civile faciliteter i landsbyen Ethna vest for Hebron.

Illegale bosætteraktiviteter:

Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov at være bosiddende i de besatte palæstinensiske territorier og har foretaget en række angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom, især i Gaza-striben under igangsættelsen af ”Tilbagetrækningsaaplanen”.

I den rapporterede periode foretrog israelske bosættere 9 angreb på civile palæstinensere. 3 civile palæstinensere blev såret af israelske besættelsestropper, der støttede israelske bosættere, som angreb civile palæstinensere i landsbyen Bala’a øst for Tulkarm.

Hele rapporten kan downloades:

Html-format: http://www.pchrgaza.org/files/W_report/English/2005/18-08-2005.htm

pdf-format: http://www.pchrgaza.org/files/W_report/English/2005/pdf/weekly%20 report%2032.pfd

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.