Er palæstinenserne israelere?

Ulla Lundberg, Læserbrev sendt til Jyllandsposten

Er palæstinenserne israelere?

Indlæg sendt til JP:

Odense d. 30.7.2005

Jeg er lige vendt tilbage fra ferie og ser, at jeg i en ledende artikel i JP d. 26.7. med titlen ”Vi er alle israelere” er blevet gjort til israeler.

Dette må bero på en misforståelse, så lad mig oplyse med det samme: jeg er ikke israeler – og det er vi mange, der ikke er og mange der ikke kan blive: Israel baserer i modsætning til andre lande i verden retten til statsborgerskab på et noget indviklet system, hvor race og religion er centrale størrelser.

Af samme grund kan det meste af verdens befolkning umuligt blive israelere – hvor meget de så end ønskede at blive det.

Men så bogstaveligt skulle lederen nok heller ikke tages … Det ”at være israeler” skulle vist mere læses som et spørgsmål om, at resten af verden nu skal til at leve med terrortruslen som et livsvilkår.

Jeg vil på linje med JP’s lederskribent til hver en tid gå ind for at ”formørkede terrorister og deres bagmænd” skal bekæmpes, men det mener jeg modsat JP’s lederskribent nu ikke gør mig til israeler lige så lidt som det gør de palæstinensere, der er ”i aktiv kamp mod de formørkede terrorister og deres bagmænd” til israelere.

Tænk f.eks. på palæstinensiske olivenlunde, som står i flammer efter at ”formørkede terrorister”, her israelske bosættere, har været i aktion (en af bosætternes bagmænd er som alle ved den israelske statsleder, Ariel Sharon, der jo fik sit store gennembrud som ”formørket terrorist” under massakren i flygtningelejrene Sabra og Shatila). Eller flygtningelejren i Jenin, som blev jævnet med jorden?

Eller kollektiv afstraffelse i form af sprængning af huse.

Eller ….

Eller ….. Eller ….

Vil palæstinensernes kamp imod denne form for formørket terrorisme gøre palæstinenserne til israelere?

Eller var det ikke sådan ment?

Venlig hilsen

Ulla Lundberg

Odinsgade 33

5000 Odense C

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.