Drab og skyderi

DPV

Drab og skyderi

Resumé for perioden 21. – 27. juli 2005

Israelske overtrædelser af international lov fortsatte i det besatte palæstinensiske territorium i den rapporterede periode.

PCHR (Det palæstinensiske Center for Menneskerettigheder)

http://www.pchrgaza.org Nr. 29 / 2005

Drab og skyderi

De israelske besættelsesstyrker dræbte 22. juli 2005 en civil palæstinenser i den gamle by i Hebron, da de på må og få åbnede ild efter at en palæstinensisk skytte skød mod en israelsk militærpost i området. De lod offeret bløde til døde.

Samme dag døde en civil palæstinenser af en skade, som han havde pådraget sig i sidste uge, da israelerne udenretligt dræbte 4 Hamas-medlemmer i Gaza by.

27. juli 2005 dræbte de israelske besættelsesstyrker i Jenin by endnu en civil palæstinenser, som kastede sten mod soldaterne, der var trængt ind i området, havde omringet et hus og var i færd med at rive husets ydermur ned.

I den rapporterede periode blev også 16 civile palæstinensere, heriblandt en moder og hendes barn og 6 andre børn, såret på Vestbredden. 3 andre civile, en af dem et barn, blev såret i Rafah i den sydlige Gaza-stribe under israelsk granatbeskydning af området.

Angreb

De israelske besættelsesstyrker gennemførte 35 angreb ind i palæstinensiske områder (34 på Vestbredden og 1 i Gaza-striben). Under disse angreb stormede israelerne huse og arresterede 33 civile palæstinensere.

Begrænsninger i bevægelsesfriheden

De israelske besættelsestropper har fortsat opretholdt en finmasket belejring af det besatte palæstinensiske territorium, herunder Jerusalem. Og de har ligeledes opretholdt lukningen af overgangsposten ved Erez for tredje uge i træk; ligesom de fortsat har forhindret civile palæstinensere i alderen 16 – 35 år i at rejse gennem den internationale overgangspost ved Rafah.

22. juli 2005 tog besættelsesstyrkerne på ny en kontroversiel kontrolmaskine i anvendelse. På Vestbredden har de fortsat opretholdt en finmasket belejring af Tulkarm og lukket kontrolposten i Za’tra, syd for Nablus. De har endvidere oprettet en række kontrolposter og arresteret mindst 12 civile palæstinensere, heriblandt 2 kvinder og et barn. På Vestbredden har PCHR-medarbejdere dokumenteret 5 tilfælde af inhuman behandling ved militære kontrolposter.

Annektionsmuren

De israelske besættelsesstyrker har fortsat bygningen af Annektionsmuren inde på Vestbreddens territorium; og har ligeledes fortsat bygningen af en sektion af Muren nordøst for Østjerusalem. De har også fortsat med at etablere en militærpost tæt på kontrolposten i Qalandya, syd for Ramallah. Den israelske regering har besluttet at intensivere bygningen af Muren omkring det besatte Jerusalem.

Fredag 22. juli 2005 informerede besættelsesstyrkerne indbyggerne i Wadi Rahal- og Joun al-Sama’a-områderne, syd for Betlehem om, at 603 donums (1 donum = 1.000 kvadratmeter) af deres landbrugsjord ville blive beslaglagt for at give plads til bygningen af Muren.

Onsdag 27. juli 2005 begyndte besættelsesstyrkerne at rasere dusinvis af donums af landbrugsjord nær Tarqumea, vest for Hebron. Desuden brugte de magt for at sprede fredelige demonstrationer, der var organiseret af civile palæstinensere og internationale solidaritetsaktivister i protest mod bygningen af Muren. Syv palæstinensere kom til skade ved indånding af tåregas.

Illegale bosætteraktiviteter

Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosat i det palæstinensiske territorium og har foretaget adskillige angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom.

Et palæstinensisk barn døde efter at være blevet kørt ned af en israelsk bosætter i Hebron. En civil palæstinenser blev såret i et andet bosætterangreb. De israelske besættelsesstyrker raserede også palæstinensisk jord ved landsbyen Kufor Qaddoum nær ved Qalqilya. Endvidere har de nedrevet 7 huse og en møbelforretning andre steder på Vestbredden.

Den fulde rapport kan hentes på:

http://www.pchrgaza.org/files/W_repoprt/English/2005/28-07-2005.htm

eller på

http://www.pchrgaza.org/files/W_repport/English/2005/pdf/weekly%20report%2029.pdf

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Menneskerettigheder, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.