De fleste Gaza-flygtninge nægter at opgive retten til tilbagevenden

Xinhua

De fleste Gaza-flygtninge nægter at opgive retten til tilbagevenden

Xinhua 22.juni 2005

GAZA. En palæstinensisk undersøgelse hvis resultat blev offentliggjort onsdag viste, at mere end 90 pct. af de palæstinensiske flygtninge i Gaza-striben holder fast ved retten til tilbagevenden i fremtidige endelige beslutninger.

Undersøgelsen er blevet foretaget af en i Gaza eksisterende palæstinensisk institution, der forsvarer flygtningenes rettigheder.

Den siger, at de palæstinensiske flygtninge, der blev tvunget bort fra deres hjem i det, der nu er Israel, opfatter det at opgive retten til tilbagevenden til gengæld for økonomisk kompensation som ensbetydende med at berøve dem selv deres legitime rettigheder.

Undersøgelsen viser også, at 96 pct. af de palæstinensiske flygtninge og deres efterkommere stadigvæk tror på, at de vil komme tilbage til deres forfædres land før eller senere.

”Flygtningenes problem er politisk snarere end humanitært. Derfor er det en del af det nationale palæstinensiske problem,” bliver det sagt i undersøgelsen.

Yehya Malaka, som ledede undersøgelsen, siger: ”Vi hørte, at der var initiativer i gang, der gik ud på at få opgivet retten til tilbagevenden, idet der blev givet politiske begrundelser, som netop kunne retfærdiggøre denne holdning.”

Han tilføjer at disse initiativer ikke kan narre det palæstinensiske folk, som definitivt vil afvise dem.

Undersøgelsen påviser, at der er 938 531 palæstinensiske flygtninge i Gaza, hvilket udgør 65 pct. af Gaza-stribens befolkning. 49,3 pct. af disse lever i otte flygtningelejre, resten i byer og landsbyer.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Baggrundsartikler, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.