Mens vi venter

Fathi El-Abed, næstform. DPV, Læserbrev

Mens vi venter

Læserbrev afvist af Berlingske 25.10 04

Først nu reagerer Berlingske Tidendes leder på endnu én af Israels mange fejltagelser. Nemlig Israels anklager mod et anstændigt menneske som Peter Hansen, danskeren der er chef for FN organ UNRWA som sørger for nød- og humanitærhjælp til den palæstinensiske civilbefolkning, især i de besatte områder.

Avisens leder den 20. oktober mener at Israel SKAL give en undskyldning til FN og Peter Hansen efter de forrykte og ubegrundede beskyldninger mod Peter Hansen og UNRWA´s formodede hjælp til de palæstinensiske modstandsfolk med at transportere raketter i FN ambulancer. Beskyldninger som Israel forsøgte at underbygge med Hi-Tech luftfoto. Det hele viste sig at være endnu et manipulationsforsøg fra Israels side for at aflede verdenens opmærksomhed fra den israelske hærs mange drab på civile under den 17 dage lange hævnaktion i den nordlige del af den besatte og forarmede Gaza stribe.

Jeg forstår at det må være hårdt at skælde sit ”barn” ud for at virke fair og ”civiliseret” overfor andre. Det var nok en hæslig oplevelse at skrive de ord hvor lederskribenten må bide i det sure og indrømme sit hjertebarns, Israel, fejltagelser. Eller rettere kriminelle handlinger.

Til trods for opfordringen fra Berlingske Tidende, én af Israels bedste venner og forsvarere på den nordlige halvkugle, er det jo ikke sikkert at Israel vil føje sig. Det er Israel jo ikke opdraget til at gøre, uanset om det er opfordringer fra venner eller resolutioner fra verdenssamfundet.

For at glatte tingene ud overfor Israel, gentager lederen beskyldninger mod Peter Hansen for at være ”Israel-kritisk”. Jamen er det, trods Israels fremfærd, en forbrydelse efterhånden at kritisere Israel? Er det blevet synonymt med at være ”anti-semitisk”? Forholder det sig sådan at hvis man ikke er det ene som er man det andet? Er det et fy ord at være kritisk overfor Israel? Er det forbudt at være kritisk overfor den overlegne stat Israel til trods for uhyrlighederne mod den palæstinensiske civilbefolkning som mange internationale eksperter og observatører er vidne til i kraft af deres tilstedeværelse i de besatte områder?

Mange spørgsmål og en del undren som jeg ikke forventer at Berlingske Tidende vil give et svar på. Nogen sinde.

Berlingske Tidende der producerede utallige ledere og kommentarer og åbnede for et ”tag selv bord” kritik i avisens debatsider da Folkekirkens Nødhjælp skulle kritiseres og rakkes ned for blot at have villet informere ved at bygge en kopi af den Apartheid Mur som Israel bygger på kryds og tværs af den besatte palæstinensiske Vestbred. Kritikken fik lov til at fortsætte i ugevis. Nu hvor Israels felttog i den nordlige Gaza har kostet 134 palæstinensere livet 31 af dem var børn, 432 blev såret heraf 73 børn, lader det vente på sig med en reaktion fra Berlingske Tidende. Ikke et pip.

Er den manglende reaktion fra Berlingske Tidende, og for den sags skyld andre forsvarere af Israel i de danske medier, tegn på afmagt? Måske. Tegn på dobbeltmoral? Det hersker der ingen tvivl om.

Nu ved vi, os de naive som forgæves har ventet på en ”moder af leder” fra Berlingske Tidende, hvor man på det kraftigste tager afstand for drab og lemlæstelser på den palæstinensiske civilbefolkning samt de hundredvis af hus ødelæggelser der har gjort tusinder hjemløse i den palæstinensiske flygtningelejr Jabalya med over 117.000 indbyggere. MEN sådan en leder vil tilsyneladende aldrig se dagens lys.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.