Per Stig Møller om Arafat

DPV

Per Stig Møller om Arafat

Vedr. Israels beslutning om at fjerne præsident Arafat

15. september 2003

Den 11. september 2003 besluttede det israelske sikkerhedskabinet at fjerne præsidenten for den palæstinensiske selvstyremyndighed, Yasser Arafat, fra de palæstinensiske områder. I den forbindelse udtaler udenrigsminister Per Stig Møller:

”Jeg fraråder på det kraftigste den israelske regering at gennemføre sin beslutning om at fjerne præsident Arafat fra de palæstinensiske områder. Beslutningen er forkert, fordi det ikke tilkommer Israel, at fjerne palæstinensernes valgte leder. Beslutningen er farlig, fordi den vil få særdeles alvorlige konsekvenser for den mellemøstlige fredsproces og for implementeringen af køreplanen for fred, som begge parter har accepteret, og som stadig er det eneste alternativ til fortsat vold.

Jeg opfordrer på det stærkeste den israelske regering til at genoverveje beslutningen og ikke lade berettiget vrede over de fortsatte terrorangreb mod uskyldige israelere føre til handlinger, som vil underminere udsigterne til en fredelig løsning af konflikten i Mellemøsten. Jeg opfordrer begge parter til at udvise den største tilbageholdenhed og til at undgå at tage skridt, som yderligere vil forværre den i forvejen meget spændte situationen i området.”

Udenrigsministeriet, den 15. september 2003

Dette indlæg blev udgivet i Andet, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.