Radikale Venstre fordømmer Israels byggeri af muren

DPV

Det Radikale Venstre tager afstand fra den nye mur

(På det nyligt overståede landsmøde i Det Radikale Venstre vedtog man nedstående resolution vedr. Israel/Palæstina konflikten. Resolutionen anbefaler regeringen at forhindre at den nye mur bliver bygget færdigt om nødvendigt med økonomisk pres imod Israel)

Resolution S5: Det Radikale Venstre tager afstand fra den nye mur

Det Radikale Venstre tager skarpt afstand fra Israels opbygning af en mur, der deler de besatte områder. Muren er i modstrid med køreplanen for fred, og en trussel imod hele fredsprocessen i Mellemøsten.

Nok må være nok, og med opbygningen af den nye mur må verdenssamfundet sige stop. Begge parter må respektere den internationale køreplan for fred. Såvel palæstinensiske selvmordsterrorister som den israelske stats kompromisløshed og terrorisering af den palæstinensiske civilbefolkning må høre op.

Om nødvendigt må EU´s associeringsaftale med Israel derfor også benyttes til at lægge pres på Israel. I denne aftales artikel 2 åbnes der op for muligheden for at begrænse samhandelen med Israel, hvis landet ikke respekterer menneskerettighederne og de demokratiske principper

Landsmødet opfordrer på denne baggrund folketingsgruppen til at få VK-regeringen til aktivt at forsøge at få den såkaldte “kvartet” bestående af EU, USA, FN og Rusland til at få fredsprocessen tilbage på sporet, og som første skridt, at få forhindret at den nye mur bliver bygget færdigt om nødvendigt med økonomisk pres imod Israel.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.