Fredsstyrker

DPV

JP SKREV på lederplads om det afskyelige selvmordsbombeattentat, som forleden dræbte 20 i Jerusalem.

JP’s konklusion var, at det er nødvendig med en fredsproces. Heri kan jeg kun være enig, ligesom jeg er helt enig med premierminister Abbas om, at angreb på civile er dybt skadelig for den palæstinensiske sag.

Jeg må imidlertid gøre opmærksom på, at det ikke er sandt, når JP i lederen skriver, at »hverken Israel eller palæstinenserne er interesseret i en fredsstyrke.«

Den palæstinensiske ledelse har de seneste år gentagne gange bedt om en sådan, mens Israel utvetydigt har afvist enhver tanke om international indblanding.

Jeg synes også, der hører med i en analyse, om situationen ville have været anderledes, hvis Israel havde reageret lidt positivt på våbenhvilen fra de palæstinensiske gruppers side.

Fra slutningen af juni og fem uger frem blev der ikke dræbt israelere ved palæstinensiske aktioner, mens der ved israelske aktioner blev dræbt 17 palæstinensere.

Og hvad nu, hvis Israel havde undladt at dræbte to Hamas-folk i Nablus midt i august og en Jihad-leder i Hebron forleden? Under alle omstændigheder bør der snarest en fredsstyrke afsted – der spildes alt for mange menneskeliv, mens det internationale samfund vrider hænder og lader Sharon-regeringen sætte dagsordenen.

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Demonstrationer, Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.