Forkert strategi

News From Within

Forkert strategi

I en kommentar i tidsskriftet News From Within juli 2003 skriver den kendte israelske, antizionist, Michael Warshawski, at der er sket en meget væsentlig ændring i Israel siden Sharon kom til magten. I 1970´erne og 1980´erne ville palæstinensiske aktioner med et stort antal civile, israelske ofre medføre stor krise i det israelske samfund. Det ville give mulighed for en åbning i forhold til forhandlinger med palæstinenserne pga. pres fra den israelske befolkning.

Ifølge Warshawski er det ikke længere tilfældet. Israelerne har fået den opfattelse, at de er i åben krig og tab af civile ofre er den pris de må betale for nationens sikkerhed. Derfor kan den israelske regering nemt udnytte angrebene til fortsat at overbevise den israelske befolkning om at der ikke er noget valg – andet end total krig mod palæstinenserne. Ifølge Warshawski har de palæstinensiske fraktioner ikke forstået, at der er sket denne ændring.

Refereret fra News From Within, juni-juli 2003. News From Within udgives af Alternative Information Center, der er en fælles israelsk-palæstinensisk NGO

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.