Blind spot

Politiken

Blind spot

Læserbrev i Politiken 18.12.2002 af Steen Folke, fhv. MF for VS:

Herbert Pundik har fortsat et ‘blind spot’, når det gælder Arbejderpartiets rolle i besættelsen og de jødiske bosættelser. Glem ikke at Arbejderpartiet var i regering med Likud indtil for ganske nylig og således påtog sig et klart medansvar for israelske troppers brutale optræden i de besatte områder. Glem heller ikke at en række tidligere regeringer, domineret af Arbejderpartiet, selv har været med til at fastholde og videreudvikle besættelsen og forøge antallet af ulovlige bosættelser. Arbejderpartiets ledere har gennem alle årene siden 1967, totalt ignoreret FN’s resolutioner og folkeretten ud fra devisen: Så selvom både Politiken – og bladets hovedarkitekt på feltet – er blevet mere kritiske over for Israels politik, er der fortsat langt til et egentligt opgør med den blodige uretfærdighed, der opstod, da et folk blev fordrevet og undertrykt.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer. Bogmærk permalinket.