Palæstinensere bliver chikaneret i deres “bur” i Hebron

Ali Waked, Ynet News

Palæstinensere bliver chikaneret i deres “bur” i Hebron

Af Ali Waked, Ynet News 10.01.2007

Redaktionel kommentar: Det anbefales at læse denne artikel i sammenhæng med artiklen “Tusmørkezone og triste gader” 16.09.2005, som også kan findes her på hjemmesiden, lettest ved at bruge søgemekanismen

Et videobånd vi har fået fra B’Tselem viser en ophedet diskussion mellem en palæstinensisk familie i Hebron og en kvindelig jødisk bosætter. Dette sammenstød er blot ét eksempel på, hvad vi dagligt bliver udsat for, fortæller en palæstinensisk familiefader. Bosættertalsmand: Overdrevne beklagelser.

VIDEO – Familien Abu Aisha i Hebron er nu gennem lang tid blevet udsat for chikane fra deres naboer i det nærtliggende jødiske bosættersamfund Tel-Reumeida. En video optaget af den 16-årlige Raja Abu Aisha og videregivet til B’Tselem viser konfrontationen med en kvindelig bosætter fra bydelen Ramat Yishai i Tel Rumeida.

Medlemmer af Abu Aisha-familien hævder, at dette sammenstød blot er ét eksempel på, hvad de dagligt bliver udsat for. Den 43-årlige Taiseer Abu Aisha fortalte til Ynet News, at han havde indgivet mellem 200 og 300 klager gennem de senere år, men at politiet intet gjorde for at stoppe chikaneriet.

Abu Aisha og hans storfamilie bor i et toetagers hus. “Det bur du kan se på videoen er hvor vi bor. Ikke så meget som én gang kan vi åbne døren uden at høre forbandelser og få sten og æg smidt imod os”, fortalte han.

“Det seneste påfund i denne kolde vinter er, at besætterne sprøjter på os med koldt vand ved at bruge en stor brandslange, der er opsat i nærheden af huset“. Abu Aisha sagde, at “helvede” ikke er for stærkt er ord at bruge for at beskrive, hvad hans familie bliver udsat for.

“For at undgå konfrontationer med bosætterne koordinerer vi de tidspunkter, hvor vi forlader vores bur, hvor vi bor, med bosætternes timeplan” sagde han. “Vi går først på arbejde og i skole efter dem – og det medfører, at vi hyppigt kommer for sent”.

Ifølge Abu Aisha, måtte han til Eid al-Adha helligdagen for en uge siden skaffe specialtilladelser for at hans familie kunne komme på besøg i hans hjem. “Min kones familie har ikke besøgt os i de seneste fem år fordi de ikke kunne få tilladelser og af frygt for bosætterchikanerier”, fortalte han.

Hyppigt nu og da , som i dag, kommer embedsmænd fra Civiladministrationen [den israelske besættelsesmagts, o.a.] på visit for at sikre sig, at der ikke bor nogle udefrakommende hos familien. For nylig er der blevet stillet krav til dem om, at de skal skaffe tilladelser til at bringe får ind på deres ejendom.

“Velgørenhedsorganisationerne ville give min fader tre får, så han kunne føde dem op og tjene et udkomme og vi bad Røde Kors om at koordinere deres [fårenes, o.a.] adgang (til ejendommen)”, sagde han. “Sådan er livet i Helvede”.

Noam Arnon, talsmand for den jødiske bosættelse i Hebron siger som svar på Abu Aisha-familiens påstande, at “Jeg vil ikke påstå, at der ikke har været nogle episoder, hvor familien er blevet angrebet, men jeg tror det bliver overdrevet. Det der med brandslangen lyder mærkeligt i mine øren, for så vidt jeg ved, er brandslangen kommunal ejendom og man kan ikke bare bruge den efter eget forgodtbefindende”.

Han tilføjede: “Jeg ved, at familien én gang hævdede, at den bliver chikaneret og at det er derfor de har bygget dette gitterværk, jeg mener at vide med økonomisk støtte fra europæiske organisationer. Selv hvis der var et vist behov (for gitterværket), tror jeg, at de har opsat det her som et udstillingsvindue for deres elendighed. Denne beskrivelse af daglige overgreb lyder som om den er ubegrundet”.

Embedsmænd i Yishai’s Distriktppoliti benægtede den palæstinensiske families påstande og sagde i en udtalelse, at “vi behandler enhver klage uden hensyn til race , religion eller køn og vidnesbyrd om dette er det øgede antal sager, vi har åbnet efter at have modtaget klager over uro.

I politiet ved vi hvorledes vi skal skelne mellem at beskytte Hebrons jøder og håndtere klager og forstyrrelser af den offentlige orden”, hed det i udtalelsen.

Oversat fra engelsk og redigeret for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.