Husk Do’a…skudt af de Israelske Besæt­telsesstyrker (IBS) på vej hjem fra skole

The Anti-apartheid Wall Campaign

Husk Do’a…skudt af de Israelske Besæt­telsesstyrker (IBS) på vej hjem fra skole

The Anti-apartheid Wall Campaign 22.12.2006

Fara’on – Onsdag 29.12.2006 blev Do’a Abdel Khader Naser, en 13-årig pige fra Izbet Naser tæt ved landsbyen Fara’on syd for Tulkarem, dræbt af IBS’s kugler. Do’a blev ramt i brystet og hånden , da hun passerede forbi Apartheidmuren nord for Fara’on.

Folk i landsbyen var vidner til, at IBS affyrede en regn af kugler mod Do’a og hendes 10-årige ven Rasha, da de passerede forbi Muren på vej hjem fra skole. Da ambulancer og læger kom ilende til gerningsstedet blev de nægtet adgang af IBS. Mens Rasha slap uden fysiske mén, blev Do’a liggende uden at blive behandlet og blødte ihjel.

Do’a kiste blev båret gennem gaderne i Tulkarem-distriktet i går eftermiddags mens hundreder sluttede sig til optoget i vrede. I marchen deltog også Do’as venner og andre elever fra mange andre skoler i Tulkarem. Do’a blev stedt til hvile på kirkegården i Tulkarem.

Under marchen blev der opfordret til national enhed og rettet henvendelser til de palæstinensiske politiske partier om at stoppe deres indbyrdes kampe og gå sammen i kampen mod besættelsesmagten. Do’as fader er én af mere end 10.000 palæstinensere i israelske fængsler og blev forhindret i at se sin datter en sidste gang.

Fara’on, omringet på tre sider af Apartheidmuren, har fået meget af sin jord isoleret eller ødelagt af Muren eller stjålet og forurenet af den israelske kemikaliefabrik Gheshuri.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.