PCHR ugerapport den 14/12 – 20/12 – 2006

PCHR

www.pchrgaza.org  pchr@pchrgaza.org

PCHR ugerapport den 14/12 – 20/12 – 2006

RESUMÉ: Israelske krænkelser af  international lov og humanitær lov fortsatte i de Besatte Palæstinensiske Områder (BPO) i den rapporterede periode 14.12. – 20.12.2006:

DRAB: I den rapporterede periode dræbte  De Israelske Besættelsesstyrker (IBS) 9 palæstinensere, deriblandt 1 barn, på Vestbredden.

14.12.2006 dræbte IBS med skud  en civil palæstinenser i landsbyen Kufor al-Dik, sydvest for Nablus, da de jagtede en gruppe børn, der smed sten mod deres militære køretøjer.  16.12.2006 dræbte IBS et medlem af den palæstinensiske modstandsbevægelse under en skududveksling i den gamle by i Nablus. 16 civile omkringstående (5 børn og 1 kvinde) blev såret.

19.12.2006 henrettede   IBS udenretligt et medlem af den palæstinensiske modstandsbevægelse og sårede og arresterede 2 andre inde på et hospital i Nablus. Dette angreb er en krænkelse af  artikel 8 i Geneverkonventionen vedrørende beskyttelsen af civilpersoner i  krigstid fra 1949, som forbyder  angreb på hospitaler og opfordrer alle konfliktens parter til at respektere og beskytte hospitaler.

Også  19.12.2006 henrettede IBS udenretligt et medlem af den palæstinensiske modstandsbevægelse og sårede en civil omkringstående i landsbyen ‘Allar nord for Tulkarm. Disse henrettelser blev foretaget af civilklædte specialenheder fra IBS i forlængelse af at den israelske Højesteret havde afvist en  begæring om forbud mod sådanne drab.

Ud over 9 palæstinensere, der blev såret under disse angreb, blev 2 palæstinensiske børn såret i landsbyen Bil’in  vest for Ramallah og en arbejder blev såret af beskydning fra IBS, da han prøvede at nå frem til sin arbejdsplads inde i Israel.

Begrænsninger af bevægelsesfriheden: IBS har opretholdt en skærpet belejring af BPO og dekreteret alvorlige begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed i Gaza-striben og på Vestbredden, herunder det besatte Østjerusalem.

Gaza-striben: IBS har opretholdt en hård belejring af Gaza-striben. De har lukket dens grænseovergange som en form for kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere.

IBS har holdt Rafahs Internationale Overgangssted lukket siden 25. 06.2006 skønt de ikke har direkte kontrol over det. I den rapporterede periode blev  overgangsstedet genåbnet i  4 dage, hvoraf de 3 var reserveret til pilgrimme, der ønskede at rejse til Saudi Arabien. IBS har delvist genåbnet kommercielle grænseovergange, specielt al-Mentar(Karni)-overgangen men mange varer og medicin har været mangelvarer på markederne i Gaza-striben.

IBS har også fortsat holdt Erez-orvergangen i den nordlige Gaza-stribe lukket. Hundredtusinder af palæstinensere fra Gaza-striben er blevet forhindret i at rejse gennem denne overgang. IBS tillod internationale arbejdere at komme igennem. På grund af denne lukning har kun få palæstinensiske patienter kunnet rejse til hospitaler i Israel og på Vestbredden.  Dertil kommer, at IBS har forhindret palæstinensiske fiskere i at fiske i næsten 6 måneder.

Vestbredden: IBS har skærpet belejringen af palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden. De har isoleret Jerusalem fra resten af Vestbredden. IBS udstationeret ved forskellige  checkpoints på Vestbredden har fortsat dekreteret alvorlige begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed. IBS har fortsat adskilt den nordlige og sydlige del af Vestbredden fra hinanden. I den rapporterede periode har IBS udstationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden arresteret 5 civile palæstinensere, deriblandt 1 barn.

Anneksionsmuren: IBS har fortsat bygningen af  Anneksionsmuren inde på Vestbredden. I den rapporterede periode begyndte IBS at rasere  palæstinensiske områder i nærheden af bosættelsen Avni  Hevetz øst for Tulkarm for at bygge en ny sektion af Muren.  Ifølge lokale kilder  har IBS konfiskeret 144,6 donum [1 donum = 1.000 kvadratmeter, o. a.] landbrugsjord for at gøre plads til bygningen  af den nye sektion.

I modstrid med international humanitær lov og  menneskerettighedslov har den israelske Højesteret afvist en begæring om forbud mod Murens linjeføring  i områderne ved al-Rama og Dahiat al-Barid nord for Østjerusalem.  Højesteret afviste at beordre en ændret linjeføring af Muren og hævdede, at civile palæstinensere ikke er berørt af den.

Som et skridt i retning af at forstærke den vejledende kendelse, der b blev afsagt af Den Internationale Domstol 09.07.2004, som anser Anneksionsmuren for at være illegal vedtog FN’s Generalforsamling i fredags, 16.12.2006, med overvældende stemmeflertal en resolution til støtte for  oprettelsen af et  FN-register, der skal behandle palæstinensiske klager over skadevirkninger, der er fremkommet som følge af bygningen af Muren inde på Vestbredden.

Resultaterne af forbrydelser  begået af IBS siden 25.06.2006:

* 483 palæstinensere, hvoraf 306 var civile, og blandt dem 92 børn og 30 kvinder er blevet dræbt af IBS. I Gaza-striben alene er 405 palæstinensere, deraf 243 civile, herunder 84 børn, 28 kvinder og 4 ambulancefolk blevet dræbt af IBS.

*  Mindst 1.628 palæstinensere, de fleste af den civile og deraf 345 børn og 110 kvinder er blevet såret af IBS. I Gaza-striben alene er 1.275 palæstinensere, de fleste af dem civile, deriblandt 345 børn, 104 kvinder, 4 ambulancefolk og 7 journalister blevet såret af beskydning fra IBS.

* Mindst 328 luft-til-jord missiler og hundreder af artillerigranater er blevet affyret mod  palæstinensiske civile og militære mål i Gaza-striben.

* Bygninger tilhørende  det palæstinensiske Indenrigsministerie, Udenrigsministerie og Økonomiministerie, den palæstinensiske Premierministers kontor og en række uddannelsesinstitutioner er blevet ødelagt.

* El-værket, der tegnede sig for 45 % af Gaza-stribens el-forsyning er blevet ødelagt og elektriske netværk og transmissionsfaciliteter er blevet angrebet gentagne gange.

*  6 broer, der forbandt Gaza By med den centrale Gaza-stribe og en række veje er blevet ødelagt.

* Hundreder af donum landbrugsjord og dusinvis af huse er blevet ødelagt

* Hundeder af civile palæstinensere, deriblandt 10 ministre og 31 medlemmer af det Palæstinensiske Lovgivende Råd (PLC), deriblandt Formanden, Næstformanden, og Sekretæren er blevet arresteret. Ministeren for Fængselsanliggender, Vicepremierministeren, Arbejdsministeren og Anden Næstformand for PLC er blevet løsladt.

* Det palæstinensiske regeringskompleks i Nablus er blevet ødelagt.

* Mange familier i Rafah, Beit Hanoun og Beit Lahiya er blevet tvunget til at forlade deres huses.

* IBS’s efterretningstjeneste har telefonisk advaret nogle civile palæstinensere i Gaza-striben om at evakuere deres huse, som ville blive angrebet,

* 73 huse tilhørende aktivister fra palæstinensiske fraktioner er blevet ødelagt af IBS’s krigsfly.

*  IBS har påført BPO en hård belejring og har isoleret Gaza-striben fra omverdenen.

Rapporten i sin helhed kan downloades i html – og  pdf-format:

http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/21-12-2006.htm  

http://www.pchrgaza.ps/files/W_reporrt/English/2006/pdf/weekly%20report%2049.pdf

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.