PCHR ugerapport den 07/12 – 13/12 – 2006

PCHR

www.pchrgaza.org  pchr@pchrgaza.org

PCHR ugerapport den 07/1213/12 – 2006

RESUMÉ: Israelske krænkelser af international lov og humanitær lov fortsatte i den rapporterede periode (7. – 13.13’06)   i De Besatte Palæstinensi-ske Områder (BPO):

DRAB: I den rapporterede periode blev et palæstinensisk ægtepar dræbt i landsbyen Sa’ir, nordøst for Hebron på Vestbredden, og deres barn blev alvorligt såret lørdag 09.12.2006, da et mystisk objekt eksploderede i noget affald, som familiefaderen havde indsamlet på et areal , der af De Israelske Besættelsesstyrker (IBS) anvendes som træningsområde. 

Tirsdag 12.12.2006 døde en 56-årig palæstinensisk kvinde af et hjerteslag, da  IBS detonerede en lydbombe inde i hendes hus. Søndag 10.12.2006 blev et palæstinensisk barn såret i flygtningelejren i al-Fara, sydøst for Jenin,  da IBS åbnede ild mod en gruppe børn, der demonstrerede imod dem.

I Gaza-striben åbnede IBS i strid med våbenhvilen mellem IBS og den palæstinensiske side, ild mod en gruppe civile palæstinensere og sårede 10 af dem.  Torsdag  07.12.2006 blev 4 civile palæstinensere, deriblandt 2 brødre,  såret i forskellige episoder, hvor IBS åbnede ild i den nordlige Gaza-stribe. Fredag 08.12.2006  blev 2 civile palæstinensere, den ene af dem et barn, såret da IBS åbnede ild mod en gruppe civile palæstinensere, der ledte efter ledninger og metal i den nordlige Gaza-stribe.

Søndag 10.12.2006 åbnede IBS ild mod en civil palæstinenser, der i den nordlige Gaza-stribe var i færd med at pløje sin jord og tilføjede ham alvorlige sår. Onsdag 13.12.2006 åbnede en af IBS’s kanonbåde ild mod en fiskerbåd ud for kysten ved Rafah og sårede 3 palæstinensiske fiskere, deraf to brødre.

ANGREB: I den rapporterede periode gennemførte IBS mindst 27 militære angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden, hvorunder de gennemførte  kommandoaktioner mod huse og arresterede 40 civile palæstinensere, deriblandt 6 børn. De gennemførte også kommandoaktioner mod  og gennemsøgte  to lokale radiostationer i Hebron og arresterede lederen på den ene af dem.

Begrænsninger af bevægelsesfriheden: IBS har fortsat opretholdt en skærpet belejring af BPO og har håndhævet alvorlige  indskrænkninger i bevægelsesfriheden for civile palæstinensere i Gaza-striben og på Vestbredden, herunder det besatte Østjerusalem.

Gaza-striben: IBS har håndhævet en stram belejring af Gaza-striben. De har lukket dens grænseovergange som en form for kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere.

IBS har holdt Rafah’s Internationale Overgangsssted lukket siden 25. 06.2006, om end de ikke har direkte kontrol over det. I den rapporterede periode blev overgangsstedet genåbnet  onsdag 13.12.2006. IBS har delvist genåbnet kommercielle grænseovergange, især al-Mentar(Karni)-overgangen, men mange varer og medicinske forsyninger har været mangelvarer på Gaza-stribens markeder.

IBS har også fortsat opretholdt lukningen af Erez-overgangen i den nordlige Gaza-stribe. Hundredtusinder af palæstinensere fra Gaza-striben er blevet forhindret i at rejse gennem denne overgang. IBS har tilladt internationale arbejdere at benytte den.  På grund af denne lukning har kun få  palæstinensiske patienter været i stand til at rejse til hospitaler i Israel og på Vestbredden. Endvidere har IBS forhindret palæstinensiske fiskere i at fiske i 5 måneder.

Vestbredden: IBS har skærpet belejringen af de palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden. De har isoleret Jerusalem fra resten af Vestbredden. IBS udstationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden  har fortsat med at håndhæve alvorlige begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed. IBS har fortsat holdt den nordlige og sydlige del af Vestbredden adskilt fra hinanden.

Anneksionsmuren: IBS har fortsat bygningen af Anneksionsmuren inde på  Vestbredden. I den rapporterede periode fortsatte IBS bygningen  af en sektion af Muren i nærheden af landsbyen ‘Azzoun ‘Atma, syd for Qalqilya. IBS  har lagt beslag på mere jord til dette formål. Denne sektion af Muren vil fuldstændigt isolere landsbyen og afskære den fra store landbrugsområder og nogle huse og civile faciliteter.

Tirsdag 12.12.2006 forhindrede IBS-soldater  palæstinensiske skolebørn og lærere i at komme frem til deres skole i  ‘Azzoun  ‘Atma syd for Qalqilya, som er blevet isoleret af Muren. Torsdag 07.12.2006  anvendte IBS magt for at sprede en  fredelig demonstration, der var organiseret af civile palæstinensere og internationale og israelske  solidaritetsaktivister i protest mod bygningen af Muren i landsbyen Bil’in, vest for Ramallah.

Forbrydelser begået af IBS siden 25.06.2006:

*474 palæstinensere, 300 af dem civile, deraf 91 børn og 30 kvinder, er blevet dræbt af IBS. I Gaza-striben  alene er 405 palæstinensere, deraf 243 civile, deriblandt 84 børn, 28 kvinder og 4 ambulancefolk blevet dræbt af IBS

* Mindst 1.616 palæstinensere, for størstedelens vedkommende civile, deraf 338 børn og 109 kvinder er blevet såret. I Gaza-striben alene er 1.275 palæstinensere, mestendels civile, deraf 345 børn, 104 kvinder, 4 ambulancefolk og 7 journalister blevet såret af beskydning fra IBS

* Mindst 328 luft-til-jord missiler og hundredvis af artillerigranater er blevet affyret mod palæstinensiske civile og militære mål i  Gaza-striben

* Bygninger tilhørende det palæstinensiske Indenrigsministerium, Udenrigs-ministerium, Økonomiministerium, den palæstinensiske Premierministers kontor og en række uddannelsesinstitutioner er blevet ødelagt

* Elektricitetsværket, der dækkede 45 % ag Gaza-stribens el-forsyning er blevet ødelagt og elektriske netværk og  transmissionsfaciliteter er gentagne gange blevet angrebet

* 6 broer, der forbandt Gaza By med den centrale Gaza-stribe  og en række veje er blevet ødelagt

* Hundredvis af donum (1 donum = 1.000 kvadratmeter, o. a.) landbrugsjord og dusinvis af huse er blevet ødelagt

* Hundreder af civile palæstinensere, deriblandt 10 ministre, og 31 medlemmer af PLC (Det Palæstinensiske Lovgivende Råd), deriblandt Formanden, Næstformanden og Sekretæren er blevet arresteret.  Ministeren for Fængselsanliggender, Vicepremierministeren, Arbejdsministeren og PLO’s Anden Næstformand er blevet løsladt

* Det palæstinensiske regeringskompleks i Nablus er blevet ødelagt

* Mange familier i Rafah, Beit Hanoun og Beit Lahiya er blevet tvunget til at forlade deres huse

* IBS’s efterretningstjeneste har telefonisk  advaret  nogle civile palæstinensere om at de skule evakuere deres huse, som ville blive angrebet

* 73 huse tilhørende aktivister fra palæstinensiske fraktioner, er blevet ødelagt af  IBS’s krigsfly

*  IBS har påtvunget BPO en hård belejring og har isoleret Gaza-striben fra omverdenen.

Rapporten sin helhed kan  downloades på følgende adresser, henholdsvis i html-format og pdf-format:

http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/14-12-2006.htm

http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/pdf/weekly%20report%2048.pdf

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.