PCHR ugerapport den 30/11 – 06/12 – 2006

PCHR

www.pchrgaza.org  pchr@pchrgaza.org

PCHR ugerapport den 30/11 – 06/12 – 2006

RESUMÉ: Israelske krænkelser af international lov i de Besatte Palæstinensiske Områder (BPO) fortsatte i den rapporterede periode (30.11. – 06.12 .2006)

DRAB: I den rapporterede periode dræbte De Israelske Besættelses-styrker (IBS) 4 civile palæstinensere, deraf 2 børn, på Vestbredden. I Gaza-striben døde 1 barn tillige som følge af tidligere pådragende sår.  Endvidere sårede IBS 13 civile palæstinensere, deriblandt 7 børn. IBS har fortsat med at angribe civile palæstinensere og deres ejendom trods den våbenhvile, der er blevet indgået  mellem den palæstinensiske præsident og  den israelske side; en våbenhvile som IBS insisterer på er begrænset til blot at gælde for Vestbredden.

Vestbredden dræbte IBS 4 civile palæstinensere, deraf 2 børn. Torsdag 30.11.2006 dræbte IBS med skud  et palæstinensisk barn og sårede tre andre i landsbyen Beeta sydøst for Nablus.  IBS åbnede ild mod nogle palæstinensiske børn, der demonstrerede i landsbyen.  01.12. 2006 dræbte IBS med skud  en civil palæstinenser i nærheden af Ibrahimi Moskéen i Hebron. De hævdede, at han forsøgte at angribe dem med en Molotovcocktail.

Søndag 03.12.2006 dræbte IBS med skud et palæstinensisk barn i flygtningelejren i ‘Askra, nordøst for Nablus. IBS åbnede ild mod en gruppe børn, der kastede sten imod militære køretøjer. Mandag 04.13.2006  dræbte IBS med skud en  civil palæstinenser og sårede to andre i Tulkarm. De hævdede, at en civilklædt  deling prøvede at arrestere en gruppe efterlyste palæstinensere og skød på dem, da de forsøgte at flygte, hvorved også en nærtstående blev dræbt og to  efterlyste personer blev såret.

Efterforskning foretaget under ledelse af PCHR tilbageviser den israelske påstand. Desuden blev 6 civile palæstinensere, deraf 5 børn, såret af beskydning fra IBS. Et sjette barn blev såret, da en israelsk bosætter åbnede ild mod et palæstinensisk hus syd for Hebron.

I Gaza-striben, søndag morgen 02.12.2006 døde et barn fra  flygtningelejren i Jalabya i den nordlæioge Gaza-stribe af et sår, som han havde pådraget sig 25. 11.2006 under IBS’s offensiv i den nordlige Gaza-stribe. Desuden blev 6 civile palæstinensere såret af beskydning fra IBS. IBS udstationeret ved grænsen mellem Gaza-striben og Israel adffyrede et antal raketter ind i Gaza-striben uden nogen åbenbar grund.

ANGREB: I den rapporterede periode gennemførte IBS mindst 37 militære angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden og gennemførte i den forbindelse kommandoaktioner mod huse og arresterede 117 civile palæstinensere, deriblandt 5 børn og 1 kvinde. De omdannede også 3 huse til militære forlægninger. IBS anvendte ved adskillige angreb civilklædte specialenheder.

BEGRÆNSNINGER I BEVÆGELSESFRIHEDEN: IBS har fortsat opretholdt en skærpet belejring af de BPO og dekretret alvorlige indskrænkninger i civile palæstinenseres bevægelsesfrihed i Gaza-stribern og på Vestbredden, herunder det besatte Østjerusalem.

Gaza-striben

IBS  har påført Gaza-striben en stram belejring. De har lukket dens grænseovergange som en form for kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere.

IBS har holdt det Internationale Overgangssted i Rafah lukket  siden 25.06.2006, skønt de ikke har direkte kontrol over det.  I den rapporterede periode blev overgangsstedet genåbnet onsdag 06.12.2006. IBS har delvist genåbnet den kommercielle grænseovergang al- Menter, men mange varer og medicinske forsyninger har manglet på merkdederne i Gaza-striben.

IBS har også opretholdt lukningen af Erez-grænseovergangen i den nordlige Gaza-stribe. Hundrestusinder af palæstinensere fra Gaza-striben er blevet forhindret i at rejse gennem denne grænseovergang.  IBS har tilladt internationale arbejdere at  rejse igennem. På grund af denne lukning har kun  få palæstinensere været i stand til at rejse til hospitaler i Israel og på Vestbredden. Dertil kommer, at IBS har forhindret palæstinensiske fiskere i at fiske gennem de seneste fem måneder.

Vestbredden

IBS har skærpet belejringen af de palæstinensiske lokalsamfund på Vest-bredden.  De har isoleret Jerusalem fra resten af Vestbredden. IBS udstationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden har fortsat med at håndhæve alvorlige indskrænkninger i civile palæstinenseres bevægel-sesfrihed. IBS har fortsat holdt den nordlige og den sydlige del af Vestbredenisoleret fra hinanden. I den rapporterede periode arresterede IBS udsatrationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden 8 civile palæstinensere, deriblandt 1 barn.

ILLEGALE  BOSÆTTERAKTIVITETER:  Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosiddende i BPO og har gennemført en række angreb mod civile palæ-stinensere og palæstinensisk ejendom.  Søndag morgen 03.12.2006 åbnede en israelsk bosætter ild mod palæstinensiske huse i det sydlige Hebron. Som resultat heraf blev 1 barn alvorligt såret af en kugle i hovedet. I sammenhæng med bosætteraktiviteter nedrev IBS 4 huse og 4 civile etablissementer i Qalqilya og Bethlehem med påstand om, at de var opført uden byg-gentilladelser.

Resultatet af krigsforbrydelser begået af IBS siden 25.06.2006:

* 473 palæstine4nsere, hvoraf 299 var civile,  deraf 91 børn og 29 kvinder, er blevet dræbt af IBS

* Mindst 1.605 palæstinensere, de fleste af dem civile, hvoraf 336 var børn og 109 kvinder er belvet såret af beskydning fra IBS. I Gaza-striben alene er 1.259 palæstinensere, de fleste af dem civile , deraf 343 børn, 104 kvinder, 4 ambulancefolk og 7 journalister  blevet såret af beskydning fra IBS.

* Mindst 328 luft-til-jord missiler of hundredvis af artillerigranater er blevet affyret mod civile palæstinensiske  civile og militære mål i Gaza-striben.

* Bygninger tilhørendse det palæstinensiske Indenrigsministerium, Udenrigsministerium Økonomiministerium, Premierministerens kontor og en række uddannelsesinstitutioner er blevet ødelagt.

* El-værket, der tegner sig for 45 % af Gaza-stribens el-forsyning er blevet ødelagt og elektriske netværk og  transmissionsfaciliteter er gentagne gange blevet angrebet.

* 6 broer, der forbandt Gaza By med den centrale Gaza-stribe og en række veje er blevet ødelagt.

* Hundredvis af donum landbrugsjord(1 donum =1.000 kvadratmeter, o.a.) og dusinvis af huse er blevet ødelagt

* Hundredvis af civile palæstinensere, deriblandt 10 ministre og 31 medlemmer af PLC (det Palæstinensiske Lovgivende Råd) , deriblandt Formanden, Næst-formanden og Sekretæren er blevet arresteret. Ministreren for Fængselsanliggender, Vicepremierministeren, Arbejdsministeren og Anden Næstformand for PLC er blevet løsladt.

* Det palæstinensiske regeringskompleks i Nablus er blevet ødelagt.

* Mange familier i Rafah og Beit Lahiya er blevet tvunget til at forlade deres  huse.

* IBS’s efterretningstjeneste har telefonisk advaret  nogle civile palæstinensere i Gaza-striben om, at de skulle evakuere deres hjem, som ville blive  angrebet.

* 73 huse tilhørende  aktivister fra palæstinensiske fraktioner  er blevet ødelagt af IBS’s krigsfly.

* IBS har håndhævet en streng belejring  af BPO og har afskåret Gaza-striben fra omverdenen.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder, Udstillinger. Bogmærk permalinket.