Markant sejr på boykotfronten i Irland

Sean Clinton, The Electronic Intifada

Markant sejr på boykotfronten i Irland

Lørdag den 25. november lavede Irland-Palæstina Solidaritetskampagne en succesfuld blokade foran indgangen til Limerick afdelingen af Atlantic Homecare kædens magasin i Irland. Efter først at have afvist at ophæve blokaden, da sikkerhedsvagter henvendte sig, accepterede blokadevagterne at standse deres aktion, da magasin bestyreren fjernede alle Israelsk producerede Keter Plastik produkter fra salgsarealet. I løbet af to timer efter aktionens begyndelse så IPSC-medlemmerne paller med de israelsk producerede opbevaringsbokse, trillebører og haveskure blive taget væk fra salgsarealerne. Nogle samlede haveskure, som var for store til straks at flytte, fik salgskiltene fjernet og erstattet med klistermærker med ”Udgået”. Magasinbestyreren tilkendegav, at tingene ikke ville blive sat til salg, før ledelsen havde haft mulighed for at diskutere sagen med IPSC.

Denne seneste succes er led i IPSC’s kampagne, der opfordrer til omfattende boykot, divestment og sanktioner mod paria-staten Israel. Den følger efter offentliggørelsen i august af et brev fra 61 irske akademikere, der opfordrede til et foreløbigt stop for EU støtte til Israelske universiteter, indtil Israel underkaster sig international lov og grundlæggende menneskerettigheder. Op til juleindkøbsorgiet vil IPSC intensivere sin BDS kampagne for at øge den offentlige opmærksomhed på salg af israelskproducerede varer i visse irske butikker.

Sean Clinton er medlem af IPSC’s hovedbestyrelse og koordinator for Limerick-afdelingen af IPSC.

Oversat fra engelsk for DPV af Jo Falk Nielsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.