Chikanen af ikke-voldelige aktivister i Bil’in fortsætter

ISM Media Team

Chikanen af ikke-voldelige aktivister i Bil’in fortsætter

Af ISM Media Team, 22.11.2006

I nat invaderede de Israelske Besættelsesstyrker (IBS) landsbyen Bil’in omkring kl. 2 am og arresterede fire landsbyboere, som blev taget med til militærbasen i Ofer . Formanden for den Folkelige Komité mod Muren, Iyad Burnat og komitémedlemmerne Basel Mansour, Loi Burnat og Khamis Abu Rahme blev tilbageholdt indtil kl. 9 om formiddagen, da de blev ført til politistationen i Mod’in.

De blev så underkastet forhør først af politiet og bagefter af Shabak, den israelske efterretningstjeneste. De blev udførligt udspurgt om deres med-virken i de ugentlige ikke-voldelige demonstrationer og truet med at de ville blive anklaget for andres handlinger under protesterne. Om aftenen blev de fire endeligt løsladt uden at der blev rejst anklage. Dette er blot det seneste forsøg på at intimidere den ikke-voldelige modstand mod Apartheidmuren og de israelske kolonier, som efter næsten to års ugentlige demonstrationer i Bil’in nægter at bukke under for det zionistiske regimes undertrykkelse.

Imidlertid blev et yderligere forsøg på at gøre livet umuligt for ikke-voldelige aktivister i Bil’in, sagen mod koordinatoren for den Folkelige Komité Abdullah Abu Rahme, udsat efter at agenter fra Grænsepolitiet ikke mødte op i retten. Sagen blev udskudt indtil 16.01.2007. Abdullah blev arresteret under ikke-voldelige demonstrationer, sidste år 17. juni, 15,.juli og 9. September.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.