Israelske overgreb i perioden 16 – 22/11 2006

PCHR, PCHR

www.pchrgaza.org  pchr@pchrgaza.org

PCHR ugerapport den 16 – 22/ 2006  

RESUMÉ: Israelske krænkelser af international lov fortsatte i den rapporterede periode (16. – 22.11.2006)

DRAB: I den rapporterede periode dræbte IBS 17 palæstinensere, deriblandt 5 børn, 2 kvinder og en gammel mand. To andre palæstinensere døde i Gaza-striben som følge af tidligere pådragede sår. Derudover sårede IBS 92 palæstinensere, deraf 41 børn.

I Gaza-striben dræbte IBS 13 palæstinensere, deraf 7 civile. Blandt ofrene var der 3 børn, 2 kvinder og en gammel mand. Yderligere 2 palæstinensere døde på grund af tidligere pådragede sår.

18.11.2006 rykkede IBS ind  i den nordlige Gaza-stribe. Militære køretøjer fra IBS og kamphelikoptere åbnede ild, dræbte 3 civile palæstinensere, deraf 2 børn og sårede 5 palæstinensere, heraf 2 børn og 2 medlemmer af den  palæ-stinensiske modstandsbevægelse.

21. og 22.11.2006 rykkede IBS ind i forskellige områder i den nordlige Gaza-stribe. Under dette angreb dræbte IBS 5 palæstinensere, deraf en kvinde og et barn og sårede 34 andre, hvoraf de 15 var børn.

21.11.2006 dræbte IBS et medlem af den palæstinensiske modstands-bevægelse og en kvinde under et angreb ind i Al-Zaytoun-kvarteret i Gaza By. Ligeledes i den rapporterede periode begik IBS to udenretlige henrettelser i Gaza By. De måludpegede personer overlevede det første angreb, men en civil nærtstående blev dræbt og 9 andre blev såret. I det andet angreb blev 2 måludpegede personer dræbt og 5 nærtstående fra en og samme familie, deraf 2 børn, blev såret.

Derudover døde 18.11.2006 en kvinde og en mand fra den palæstinensiske modstandsbevægelse som følge af tidligere pådragende sår. Endvidere blev udover de tidligere nævnte et barn såret 17.11.2006 i Rafah, da IBS bombarderede et hus; og en fisker blev såret da IBS åbnede ild mod en gruppe palæstinensiske fiskere, også i Rafah.

IBS gennemførte også 9 luftangreb mod en række huse, et værksted, en grund, der tilhørte ledelsen af det palæstinensiske Indenrigsministerium og en moské i Gaza-striben. Som resultat heraf blev 12 huse helt ødelagt og 19 andre blev alvorligt beskadiget. Endvidere blev på moskéens tredje sal, et værksted, ledelseslokalet, 3 butikker og en børnehave ødelagt. IBS advarer ofte beboerne i huse, som de har i sinde at angribe med et meget kort varsel forud for angrebet.

Vestbredden dræbte IBS 4 palæstinensere deraf 2 børn og sårede 36 andre

16.11.2006 dræbte IBS med skud en civil palæstinenser i flygtningelejren i Ein Beit Al-Maa’ vest for Nablus. 17.11.2006 dræbte IBS i Qalqilya med skud et palæstinensisk barn og sårede 29 civile, deraf 16 børn, da civile palæstinensere organiserede en demonstration imod IBS, som ødelagde et hus i byen.

20.11.2006 dræbte IBS med skud et palæstinensisk barn i nærheden af et checkpoint i Jericho. 22.11.2006 henrettede en civilklædt IBS-enhed udenretligt et medlem af Al-Quds-Brigaderne (den væbnede gren af Islamic Jihad) i flygt-ningelejren i Jenin.

ANGREB: I den rapporterede periode gennemførte mindst 30 militære angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden. Hvorunder de gennemførte kommandoaktioner mod huse og arresterede 59 civile palæstinensere, deriblandt 7 børn. IBS gennemførte også en kommandoaktion mod en moské i landsbyen Deir Estia i nærheden af Nablus, lukkede Orphant Society’s kontor (arbejder med hjælp til for-ældreløse børn, o.a.), nedrev fuldstændigt et hus i Qalqilya og delvist et andet i Tulkarem.

I Gaza-striben rykkede IBS ind i adskillige områder i den nordlige Gaza-stribe, dræbte en række palæstinensere og ødelagde en række civile faciliteter. IBS rykkede også ind i landsbyerne ‘Abasan og Al-Fukhari nær ved Khan Yunis. De raserede 3 donum (1 donum = 1.000 kvadratmeter, o.a.) palæstinensisk landbrugsjord.

I den rapporterede periode omgrupperede IBS sig fra landsbyen Al-Shouka øst for Rafah efter at have ødelagt 7 huse og arresteret 2 civile palæstinensere. IBS rykkede også ind iAl-Zaytroun-kvarteret i den østlige del af Gaza By. De dræbte 2 palæstinensere, deraf en kvinde, arresterede en tredje og raserede 20 donum landbrugsjord.

BEGRÆNSNINGER I BEVÆGELSESFRIHEDEN: IBS har fortsat opretholdt en skærpet belejring af BPO og håndhævet alvorlige restriktioner vedrørende civile palæstinenseres bevægelsesfrihed i Gaza-striben og på Vestbredden, herunder det besatte Østjerusalem.

GAZA-STRIBEN: IBS har opretholdt en stram belejring af Gaza-striben. De har lukket dens grænseovergange som en form for kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere.

IBS har holdt Rafahs Internationale Overgangssted lukket siden 25.06.2006, skønt de ikke har direkte kontrol over det. Siden 15.06.2006 har Overgangsstedet været åbent  i 20 separate dage. 15.11.2006 udløb  den palæstinensisk-israelske aftale om grænsepassage, som blev indgået under overvågning af USA og EU.

I medfør af denne aftale havde IBS opretholdt en indirekte kontrol over overgangsstedet. Det europæiske observations-hold, der arbejdede på stedet forlængede sin mission i yderligere 6 måneder.

IBS har gennemtrumfet alvorlige begrænsninger vedrørende grænsepassager, især ved Al-Mentar(Karni)-overgangen. Som følge heraf er den økonomiske situation inde i Gaza-striben blevet yderligere forværret  og mange varer har manglet på markederne.

I den rapporterede periode fortsatte IBS også med at holde Erez-overgangsstedet i den nordlige Gaza-striber lukket. Hundredtusinder af palæstinensere fra Gaza-striben er blevet forhindret komme gennem dette overgangssted. IBS har tilladt internationale arbejdere at komme gennem dette overgangssted. På grund af denne lukning  har kun få palæ-stinensiske patienter været i stand til at rejse til hospitaler i Israel og på Vestbredden. Dertil kommer, at IBS i 5 måneder har forhindret palæstinensiske fiskere i at fiske.

VESTBREDDEN: IBS har skærpet belejringen af de palæsti-nensiske lokalsamfund på Vestbredden. De har isoleret Jerusalem fra resten af Vestbredden. I den rapporterede periode arresterede IBS, udstationeret ved forskellige check-points på Vestbredden, 5 civile palæstinensere.

ILLEGALE BOSÆTTEAKTIVITETER: Israelske besættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosiddende i BPO og har gennemført en række angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom. I den rapporterede periode angreb  israelske bosættere, der har bosat sig på udposter i centrum af Hebron, civile palæ-stinensere og deres huse. Som resultat heraf blev 5 civile såret og en række huse beskadiget. IBS var vidner til disse angreb, men greb ikke ind for at stoppe dem.

Resultatet af forbrydelser begået af IBS siden 25.06.2006

* 453 palæstinensere, heraf 287 civile, hvoraf 87 var børn og 28 kvinder er blevet dræbt af IBS* Mindst 1.548  palæstinensere, de fleste af dem civile, der-iblandt 311 børn, 10 kvinder, 4 ambulancefolk og 7 journalister, er blevet såret af beskydning fra IBS * Mindst 326 luft-til-jord missiler og hundredvis af artillerigranater er blevet affyret mod palæstinensiske civile og militære mål i Gaza-striben * Bygninger tilhørende det palæstinensiske Indenrigsmini-sterium , Udenrigsminusterium,  Økonomiministerium, Premier-ministerens kontor og en række uddannelsesinstitutioner er blevet ødelagt * El-værket, der tegner sig for 45% af Gaza-stribens el-forsyning er blevet ødelagt og el-netværket og transmissions-faciliteterne er gentagne gange blevet angrebet * 6 broer, der forbandt Gaza By med  den centrale Gaza-stribe og en række veje er blevet ødelagt * Hundredvis af donum landbrugsjord og dusinvis af huse er blevet ødelagt * Hundredvis af civile palæstinensere, deriblandt 10 ministre, 31 medlemmer af det det Palæstinensiske Lovgivende Råd (PLC), deriblandt Formanden, Næstformanden og sekretæren er blevet arresteret .Ministeren for fængselsvæsnet, Vicepremierministeren, Arbejdsministeren og Anden Næstfor-manden for PLC er blevet løsladt * Det palæstinensiske regeringskompleks i Nablus er blevet ødelagt * Mange familier i Rafah, Beit Hanoun og Beit Lahiya er blevet tvunget til at forlade deres huse * IBS’s efterretningstjeneste har telefonisk varskoet  civile palæstinensere i Gaza-striben om at de skulle forlade deres huse, som ville blive angrebet * 73 huse tilhørende aktivister fra palæstinensiske frak-tioner er blevet ødelagt af IBS’s krigsfly * IBS har gennemtvunget en hårdhændet belejring g af BPO og har isoleret Gaza-striben fra den ydre verden

Rapporten i sin helhed kan hentes i hhv html-format og pdf-format:

http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/23-11-2006.htm

http://www.pchrgaza.ps/fıles/W_report/English/2006/pdf/weekly%20report%2045.pdf

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Studieture og rejser. Bogmærk permalinket.