Konfiskation af Jordandalen

Shadi Fadda, Ali Samoudi, Palestine News Network

Konfiskation af Jordandalen

Palestine News Network, Shadi Fadda, Ali Samoudi 20.11.2006

Borgmesteren i Tubas meddeler, at israelske styrker er i gang med at adskille Jordandalen fra resten af Vestbredden. “De har kun levnet os et begrænset område og den procedure og praksis, der anvendes imod os bliver mere aggressiv i takt med, at konfiskationsplanerne griber om sig”.

Den nordøstlige Vestbred bliver belejret på samme måde som den nordvestlige og den sydlige del. Borgmester Daraghma fortsætter med at fortælle Palestine News Network i mandags, at “bønderne har deres ejendomsskøder, men besættelsesstyrkerne forhindrer dem i at kom-me ud på deres marker påskud af, at disse områder er blevet til lukke-de militære zoner”.

Tubas’s borgmester forklarede: “Overtagelsen af Jordandalen begyndte i 1967 og fortsætter i dag med det sigte at forøge kontrollen over Palæstinas grænser til Jordan. At udbygge besættelsen er den overordnede strategi på ethvert niveau og den føres videre med Muren og en forøget bosætteraktivitet”.

En rapport udarbejdet af Komitéen til Forsvar af Jorden i Jordandalen fastslår, at israelske styrker måludpeger Jordandalen, som udgør en sjettedel af Vestbredden. Jorden i Jordandalen anses for at være den mest frugtbare i Palæstına og “landet med mælk og honning”. 80% af området er landbrugsjord og grænser op til Jordan og er et strategisk mål for den israelske regering. Jordandalen er også rig på historiske minder med Jeriko, den ældste og lavest beliggende by i verden blandt de lokale seværdigheder.

Daraghma sagde, at Israels nuværende planer er at fordoble antallet af bosættere i Jordandalen på trods af, at bosætteraktivitet er illegal ifølge international lov. Gennem overtagelse af vandforsyningen og andre naturressourcer og intensivering af det israelske militærs og bosætrternes tilstedeværelse, vil israelske styrker effektivt gennemføre konfiskationen af de vigtigste områder af den østlige Vestbred og anrette alvorlig skade mod den palæstinensiske fødevareforsyning. Bønder får ikke lov til at komme igennem checkpoints under påskud af “sikkerhedshensyn” og olivenhøsten lider skade.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.