Israel beordrer drab på HAMAS-politikere

Uzi Mahnaimi, The Sunday Times

Israel beordrer drab på HAMAS-politikere

Af Uzi Mahnaimi, Tel Aviv, The Sunday Times 19.11.2006

I et desperat forsøg på at sætte en stopper for den regn af raketter, som HAMAS affyrer mod israelske landsbyer, har Israels premierminister Ehud Olmert beordret sine sikkerhedschefer til at gennemføre målrettede angreb på den islamiske bevægelses politiske lederskab.

Ifølge israelske sikkerhedskilder, har Olmert og hans forsvarsminister, Amir Peretz truffet beslutning om at myrde ledende HAMAS-politikerre. Tidligst i går ramte israelske raketter mål i Gaza, deriblandt et velgørenhedsforetage- tagende, der drives af HAMAS.

Siden tilbagetrækningen fra Gaza for mere end et år siden, har Israel gennemført målrettede angreb mod HAMAS’s militære aktivister, men det har ikke sat en stopper for raketterne. Chokeret over et angreb på landsbyen Sderot i onsdags, er Israel besluttet på at sikre sig, at det politiske lederskab i Gaza, på Vestbredden og i udlandet “ikke længere kan indgå at blive draget til ansvar“.

Den kontroversielle ændring af Israels taktik, er blevet drevet frem af Peretz, som brød ud i tårer, da en af hans bodyguards blev alvorligt såret i Sderot, hans hjemby. Den israelske hær har kæmpet mod palæstinensiske raketenheder i det nordlige Gaza i månedsvis og har i de senere uger intensiveret sine operationer dér. Siden begyndelsen af indeværende måned er 98 palæstinensere blevet dræbt.

“Gaza-striben er ved at blive til det største terroristkompleks i verden” advarede Yuval Diskin, chef for den israelske hærs indre sikkerhedstjeneste i sidste uge en parlamentarisk komité. “Vi har ikke noget andet valg end at overveje en massiv militær operation i Gaza-striben”.

I går opfordrede vicepremierminister Avigdor Lieberman til mord på ledere i HAMAS og Islamic Jihad. “De skal forsvinde, tage til paradis, alle sammen”. sagde han.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.