Israelske overgreb i perioden 09.11 – 15.11.2006

PCHR

www.pchrgaza.org  pchr@pchrgaza.org

RESUMÉ: Israelske krænkelser af international lov fortsatte i de Besatte Palæstinensiske Områder (BPO) i den rapporterede periode (09.11 – 15.11.2006):

DRAB: I den rapporterede periode dræbte De Israelske Besættelsesstyrker (IBS) 6 palæstinensere 6, deraf to børn, og sårede 17 andre, deraf 9 børn.

I Gaza-striben dræbte IBS søndag morgen 12.11.2006 et palæstinensisk barn, da de affyrede et jord-til-jord missil mod en gruppe børn, der stod nær ved en affyringsrampe for hjemmelavede  raketter i byen Beit Lahiya i den nordlige Gaza-stribe. 2 andre børn blev såret. 4 andre palæstinensere, deriblandt 3 civile, døde som følge af tidligere pådragede sår, som de havde lidt af under IBS’s offensiv mod den nordlige Gaza-stribe.

Ligeledes søndag morgen skød IBS på en civil palæstinenser, der har en psykisk lidelse og sårede ham. Det skete øst for Khan Yunis. Dermed når antallet af palæstinensere, der er blevet dræbt af IBS siden påbegyndelsen af offensiven mod den nordlige Gaza-stribe, op på 83, deraf 54 civile. Derudover  er 264 mestendels civile palæstinensere og deriblandt og 60 kvinder, blevet såret.

IBS gennemførte også fem luftangreb på 4 huse og et supermarked i Gaza By og i Jabalya med det resultat, at 3 af disse huse og supermarkedet blev ødelagt og en række nabohuse alvorligt beskadiget. IBS advarer ofte husenes beboere om, at de har i sinde at angribe meget kort tid i forvejen.

Vestbredden dræbte IBS tirsdag 14.11.2006 i Ein Beit Al-aa’-flygtningelejren vest for Nablus, et medlem af den palæstinensiske modstandsbevægelse. Han forblødte og døde, fordi IBS i flere timer forhindrede ambulancer i at ­ komme ind i lejren. Endvidere blev på Vestbredden 13 civile palæstinensere, deraf 8 børn såret af beskydning fra IBS. Derudover sårede og arresterede IBS en palæstinenser i Ramallah og hævdede, at han var eftersøgt.

ANGREB: I den rapporterede periode gennemførte IBS mindst 30 militære angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden, hvorunder de gen-nemførte kommandoaktioner mod huse og arresterede 55 civile palæstinensere, deriblandt 6 børn og 2 kvinder. IBS gennemførte også en kommandoaktion imod, gennemsøgte og lukkede kontorer på det Palæstinensiske Center for Medier og Studier i Tulkarem. De gennemførte også kommandoaktioner mod Al-Ihsan Velgørenhedsselskabet i byen, som blev lukket sidste år.

I Gaza-striben rykkede IBS ind landsbyen Al-Shouka, øst for Ramallah. De gennemførte kommandoaktioner mod en række hus og omdannede 3 af dem til militærposter. De samlede og forhørte også palæstinensere i alderen 15 – 45 år.

BEGRÆNSNINGER I BEVÆGELSESFRIHEDEN: IBS har fortsat med  at opretholde en skærpet belejring af BPO og har gennemtvunget alvorlige indskrænkninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed  i Gaza-striben og på Verst-bredden, herunder det besatte Østjerusalem.

GAZA-STRIBEN: IBS har gennemtvunget en  finmasket belejring af  Gaza-striben. De har lukket dens grænseovergange som en form for kollektiv afstraffelse af civile palæstinensere.

IBS har holdt  Det Internationale Overgangssted ved Rafah lukket siden 25.06.2006, om end de ikke direkte kontrollerer det. I denne periode blev overgangsstedet genåbnet 14. og 15.11.2006 og hundredvis af palæstinensere fik mulighed for at komme igennem. Siden 15.06.2006 har overgangsstedet været åbent i 20 adskilte dage. 15.11.2006 udløb den palæstinensisk-israelske aftale om ud- og indrejse via overgangsstederne, som blev indgået overvåget af USA og EU.

Under denne aftale havde  IBS bibeholdt indirekte kontrol over overgangsstedet. Det europæiske observationshold, der arbejdede ved overgangsstedet, forlængede sin mission i yderligere seks måneder. IBS har gerrnnemtvunget alvorlige restriktioner ved Gaza-stribens overgangssteder, især ved Al-Mentar(Karni)-overgangen. Som følge heraf er den økonomiske situation inde i Gaza-striben blevet yderligere forværret. Og på markederne har der været mangel på mange varer.

I den rapporterede periode genåbnede IBS delvist Sofa-overgangsstedet nær Rajah       i 2 dage, mens Kerem Shalom-overgangen er forblevet lukket. IBS har også fortsat holdt  Erez-overgangen i den nordlige Gaza-stribe lukket. Hundredtusinder  af palæstinensere fra Gaza-striben er blevet forhindret i at rejse gennem dette overgangssted. IBS har tilladt internationale arbejdere at komme igennem. Derfor har kun få palæstinensere været i stand til at rejse til hospitaler i Israel og på Vestbredden.

Endvidere har de nu i fem måneder forhindret palæstinensiske fiske i at fiske.

VESTBREDDEN: IBS har skærpet belejringen af de palæstinensiske lokal-samfund på Vestbredden. De har isoleret Jerusalem fra resten af Vestbredden. IBS udstationeret ved forskellige checkpoints har fortsat med at dekretere alvorlige begrænsninger af civile palæstinenseres bevægelsesfrihed. Og har fortsat holdt den nordlige og sydlige del af Vestbredden adskilt fra hinanden.

Lørdag 11.11.2006 dekreterede IBS alvorlige begrænsninger i bevægelsesfriheden for palæstinensere, der ønskede at tage til  Ramallah for at deltage i højtideligholdelsen af toårsdagen for Yassir Arafats død. I den rapporterede periode har IBS ved forskellige checkpoints på Vestbredden arresteret 5 civile palæstinensere.

ANNEKSIONSMUREN: IBS har fortsat med at bygge Anneksionsmuren inde på Vestbredden.  I den rapporterede periode begyndte IBS at bygge en sektion af  Muren syd for  landsbyen  ‘Azzoun-’Atma, syd for Qalqilya. Den nye sektion af Muren forventes at afsondre mindst 4.000  donum landbrugsjord., 10 huse og en brønd.

Torsdag formiddag, 09.11.2006 begyndte overvågningshold fra IBS at opmåle jorden omkring landsbyen Um Salamouna syd for Bethlehem. Ifølge lokale kilder er det planen , at de opmålte jordstykker skal raseres for at skabe plads til etableringen af et overgangssted, der skal adskille landsbyen fra nabolandsbyerne og Muren.

Søndag 12.11.2006 udstedte IBS en militær ordre til beslaglæggelse af mere palæstinensisk jord i landsbyen ‘Anata. nord for det besatte Jerusalem for at oprette et “sikkerhedshegn” nord for bosættelsen Ma’leh Adomim” øst for Jerusalem.. Mandag morgen 13.11.2006 begyndte IBS at rasere landbrugsjord i landsbyen Wadi Rahhal syd for Betlehem for at byge en n y sektion af Muren i området.

ILLEGALE BOSÆTTERAKTIVITETER: Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosiddende i BPO og har gennemført en række angreb på civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom. I den rapporterede periode angreb israelske bosættere  dusinvis af palæstinensiske skolebørn i landsbyen Al-Tawani syd for Hebron og sårede en del af dem.

Israelske bosættere har også angrebet et hus i Hebron. Derudover hindrede IBS palæstinensiske bønder i at komme ud på deres marker i nærheden af bosættelsen “Ma’oun” syd for Hebron. De har også forhindret en række civile palæstinensere mi at komme ud på deres marker i nærheden af bosættelsen “Tilim“, for at dyrke oliven.

Resultatet af forbrydelser begået af IBS siden 25.06..2006:

* 434 palæstinensere, hvoraf 275 var civile, deraf 82 børn og 25 kvinder, er blevet dræbt af IBS* Mindst 1.456 , for størstedelens vedkommende civile palæstinensere, deraf 424 børn og 107 kvinder, er blevet såret  af beskydning fra IBS *  Mindst 315 luft-til-jord missiler og hundredvis af artillerigranater er blevet affyret mod palæstinensiske civile og militære mål i Gaza-striben * Bygninger tilhørende  det palæstinensiske Indenrigsministerium, Udenrigsmini-sterium, Økonomiministerium, Premierministerens kontor og en række uddannel-sesinstitutioner er blevet ødelagt *  Elektricitetsværket, der tegner sig for 45 % af Gaza-stribens el-forsyning er blevet ødelagt og det elektriske netværk og transmissionsfaciliteter er flere gange blevet angrebet *  Seks broer der forbinder Gaza By med den centrale Gaza-stribe og en række veje er blevet ødelagt * Hundredvis af donum [1 donum = 1.000 kvadratmeter. o.a.] landbrugsjord og dusinvis af huse er blevet ødelagt *  Hundredvis af civile palæstinensere, deriblandt 10 ministre og 31 medlemmer af det Palæstinensiske Lovgivende Råd (PLC), deriblandt Formanden, Næstformanden og Sekretæren, er blevet arresteret. Ministeren for Fængselsvæsenet,  Vicepremier-ministeren, Arbejdsministeren og Anden Næstformand for  PLC er blevet løsladt. *  Det palæstinensiske regeringskompleks i Nablus er blevet ødelagt *  Mange familier i Rafah, Beit Hanoun og Beit Lahiya er blevet tvunget til at forlade deres huse * IBS’s efterretningstjeneste har telefonisk varskoet nogle  civile palæstinensere i Gaza-striben om at evakuere deres  huse, som ville blive angrebet. *  61 huse tilhørende aktivister fra palæstinensiske fraktioner er blevet ødelagt af IBS’s krigsfly *  IBS har påtvunget BPO en hård belejring og har isoleret Gaza-striben fra den omliggende verden

Hele rapporten kan downloades på hhv. html-format og pdf-format

http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/16-11-2006.html http://www.pchrgaza.ps/files/W_report/English/2006/pdf/weekly%20report%2044.pdf   

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.