Palæstina-Initiativet – Nyhedsbrev 4 – 16. november 2006

Palæstina-Initiativet

Palæstina-Initiativet – Nyhedsbrev 4 – 16. november 2006

Situationen i Gaza

Situationen i Gaza er ekstraordinær og meget kritisk. Selv om Danmark ikke kunne stemme for, så har FNs Sikkerhedsråd fordømt Israels fremfærd og Menneskeretsrådet har netop besluttet at sende en fact-finding mission til Gaza for at undersøge de israelske angreb, der dræbte 18 palæstinensere i sidste uge – et angreb, Israel har kaldt “en teknisk fejl”.

Selv om Palæstina-Initiativet blev oprettet for at danne ramme om et samarbejde omkring murkampagnen 10.-16. november, opfordrer vi alligevel til, at vi overvejer, hvordan organisationerne i Palæstina-Initiativet – sammen eller i de enkelte organisationer – kan reagere på situationen i Gaza. Herunder om man vil følge opfordringen fra de israelske fredsorganisationer om at være med til verdensomspændende demonstrationer/arrangementer d. 2. december.

i København inviterer vi til stormøde for at diskutere, hvordan vi i København vil reagere på situationen i Gaza – i de enkelte organisationer eller i Palæstina-Initiativets regi. Mød op! Der er brug for alle gode kræfter til at protestere over den danske regerings manglende vilje til at sige stop overfor drab på stadig flere civile, herunder kvinder og børn, i de palæstinensiske områder.

Mødet er onsdag d. 22. november kl. 19.30 i Nørre Alle 7

Den koordinerende gruppe vil inden mødet undersøge, hvordan de palæstinensiske organisationer forholder sig til det israelske initiativ. Meningen med mødet er udelukkende at forholde sig til, om vi skal arrangere noget sammen.

Evaluering af Palæstina-Initiativet

Den koordinerende gruppe vil lægge op til evaluering i de grupper, der har deltaget i kampagneugens aktiviteter. Vi udsender et oplæg til evaluering omkring d. 1. december. Planen er derefter, at vi på basis af de skriftlige evalueringer vil lægge op til et landsdækkende møde i januar/februar, hvis der er interesse for det, for at diskutere, hvordan vi kan styrke Palæstina-arbejdet i Danmark, samt under hvilke former vi evt. vil samarbejde fremover.

Avismangel aflyst!

Der blev fundet aviser i en stor kasse, og da en heldagsmuraktion blev aflyst i København, så er der aviser tilbage. Det er derfor muligt at rekvirere aviser til uddeling, til møder eller til at lægge i medborgerhuse, højskoler, gymnasier, seminarier osv. De kan bestilles på 33 93 33 24 eller landskontoret@enhedslisten.dk eller (københavnerne) hentes på Enhedslistens kontor, Studiestræde 24.

Økonomi

Vores kasserer er i Sudan, så vi oversigt over vores økonomi og resultatet af indsamlingen får I senere. DPV og HRM har både bevilget penge, og også indbetalt penge som underskudsdækning. Foreløbig ser det ud til, at vi må trække på disse penge. Vi håber på yderligere indbetalinger på:

Palæstina-InitiativetBG-bank reg.nr. 0268 nr. 4593302660

Indsamling til Stop the WallBG-bank reg.nr. 0268 nr. 10181135

Hjemmesiden

Den vil meget gerne modtage fotos og korte beskrivelser af aktiviteterne i ugen.

Murbanner i TV-avisen

Vi har lånt AIF’s 8 m høje murbanner med teksten Muren mellem mennesker skaber ikke fred til ophængning på Sankt Stefankirkens tårn. Biskoppen vil have banneret ned, fordi det er politisk. Præsten forsvarer det, fordi det er et alment budskab, der passer godt med det, der prædikes i kirken hver søndag.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser, Udstillinger. Bogmærk permalinket.