Er ikke terrorister

AFP

Er ikke terrorister

Agence France Presse 11. april 2006

JERUSALEM, 11. APRIL 2006 – Militante palæstinensere, der udfører selvmordsangreb mod israelske soldater kan ikke defineres som terrorister, sagde Israels udenrigsminister Tzipi Livni i et interview, der blev transmitteret i tirsdags.

En person, der kæmper mod israelske soldater er en fjende og vi vil svare igen, men jeg mener ikke, at det falder ind under begrebet terrorisme, hvis angrebsmålet er en soldat”, sagde Livni i et interview på den amerikanske TV-station ABC, som blev transmiteret af den israelske radio.

Livnis egen fader, var operationsleder for Irgun, den betonnationalistiske gruppe, som kæmpede mod britisk styre under Anden Verdenskrig. I et senere interview med den israelske statsradio sagde Livni, som også er justitsminister, at man burde skelne mellem militante, der angriber soldater og dem , der udvælger sig civile som angrebsmål.

”Vi må sige til det internationale samfund, at terrorister som tager livet af civile er terrorister, at man ikke kan retfærdiggøre deres bevæggrunde”, sagde hun. ”Vi må gøre alt, hvad der er muligt for at forhindre, at terrorister bliver legitime på internationalt plan. Ingen kan se mig i øjnene og sige til mig, at en terrorist, der sprænger sig selv i luften i en restaurant eller et discotek eller et indkøbscenter, har legitime bevæggrunde”.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.