Britisk parlamentsmedlem foreslår sanktioner mod Israel

AP

Britisk parlamentsmedlem foreslår sanktioner mod Israel

Associated Press 11. april 2006

LONDON — Et medlem af den lovgivende forsamling sagde i tirsdags, at der burde indføres sank-tioner mod Israel, hvis det ikke udleverer dem, der er mistænkt for at være ansvarlige for drabet på to civile briter.

Gerald Kaufman, et medlem af Labours parlamentsgruppe, som ofte har kritiseret Israel opfordrede ti, at der blev ført retssager i Storbritanien eller for en international domstol mod de anklagede for drabene i 2003 på fredsakrivisten Tom Hurndall og filmmanden James Miller.

En ligsynsjury konkluderede i mandags, at Tom Hurndall, 22 år, var blevet dræbt med overlagt fortsæt mens han fungereede som menneskeligt skjold og en anden jury fastslog i sidste uge, at Miller, 34 år, var blevet myrdet. En soldat blev i Israel dømt for at have dræbt Hurndall, men ingen blev dømt i sagen vedrørende Miller.

”En mulighed er at anmode om at få dem, der er ankalget for disse mord sendt til Storbritanien for at føre retssager mod dem her i landet”, sagde Kaufman i et interview med British Broadcasting Corporation’s radio. ”Den anden mulighed er at stille dem for en internatioinal krigs-forbryderdomstol. Hvis Israel ikke går ind på nogen af disse muligheder, mener jeg, at vi skal overveje økonomiske sanktioner mod Israel”.

Men Andrew Dismore, næstformand for gruppen af Labour-Venner af Israel i parlamentet, mente at en sådan aktion kun ville have liden virkning. ”Vi må klart nok have stor sympati for familierne til de to britiske borgere, som er blevet dræbt, men kendsgerningen er, at Israel er et demokrati, det fungerer som et retssamfund”, sagde Dismore.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.