USA indfører sanktioner overfor Israel

United Press International

USA indfører sanktioner overfor Israel

United Press International, 12. juni 2005

Washington har indført ”hårde sanktioner” overfor Israel efter en krise over en aftale, hvor Israel har solgt de såkaldte ”Harpy drones” (et ubemandet fly der kan patruljere et område, og angribe potentielle fjender, oversætters note) til Kina, og påtog sig at vedligeholde dem.

Salgsaftalen omkring disse Harpy drones fly blev underskrevet i 1999, og USA fastholder, at det foregik bag deres ryg.

Avisen Haaretz skiver, at USA kræver at Israel kommer med detaljer om mere end 60 forsvarsaftaler med Kina, som de har indgået i de seneste år.

Bush administrationen vil have den israelske regering til at eksaminere disse aftaler mere grundigt end hidtil og straffe overtrædelser.

I mellemtiden har Washington indstillet samarbejde med Israel om bygningen af en ny jethelikopter, JSFén, stoppet samarbejdet omkring udviklingen af et avanceret system, der kan simulere de fremtidige kampe på landjorden (kampe der indbefatter artilleri osv., oversætters note), frosset udvekslingen af information om udviklingen af et angrebsfly (af den førnævnte Harpy drone type), og indstillet salget af natteovervågningsudstyr, skriver Haaretz.

For fem år siden tvang USA Israel til at stoppe salget af et avanceret luftbåret advarselssystem, Falken (the Phalcon).

Oversat fra engelsk for DPV af Malene Agergaard Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Andet, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.