Israel og Bilka-logik

Læserbrev i Politiken

Israel og Bilka-logik

Politiken 13.6 05

Dan Haarder, dansk tilhænger af israelsk ekspansionspolitik, hævdede 12/6 at det er logisk, at Israels grænser skal udvides og at en fuldstændig tilbagevenden til 1967-grænsen ikke kan lade sig gøre.

DH argumenter for at “ingen ved sine fulde fem” kan forvente, at Israel vil opgive dele af det besatte Øst-jerusalem, da disse bosættelser nu er en integreret del af byen.

Med risiko for at blive beskyldt for udfald i hjernefunktion, vil jeg gerne erklære mig lodret uenig. Man skal ikke belønnes for at bære sig ulovligt ad, i dette tilfælde bygge bosættelser på besat land i strid med d. 4. Genevekonvention.

Det næste bliver vel at DH hævder, at Muren skal blive liggende og skal danne grænsen, nu da den er bygget og for besværlig at rive ned. Og at palæstinensiske flygtninge ikke må vende hjem, fordi deres hjem forlængst enten er ødelagt eller overtaget af jøder.

Det er trist at BH synes, at lov og ret er mindre vigtigt end hensyntagen til stærke folks ønsker. Jeg må dog erkende, at han i tankegangen har medvind fra Bilka-sagen, men er det en sag der bør danne skole?

venlig hilsen

Ole Olsen

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.