Danske fredsvagter til Palæstina

Søs Nissen, DPV Nyhedsbrev

Danske fredsvagter til Palæstina

Folkekirkens Nødhjælp, Det mellemkirkelige Råd og Det økumeniske Fællesråd sender i marts 2002 en gruppe danske fredsvagter til de besatte områder. Fredsvagterne skal arbejde sammen med flere af Nødhjælpens partnere bl.a. med partnere, der arbejder med at tilvejebringe sundhedsydelser til den palæstinensiske befolkning. Formålet med udsendelsen er at garantere den palæstinensiske befolknings adgang til basale og livsreddende sundhedsydelser og at overvåge og rapportere om de israelske soldaters adfærd ved checkpoints og vejspærringer. Hovedparten af de udsendte fredsvagter vil have medicinsk faglig baggrund og projektet sker i samarbejde med den danske organisation af medicinstuderende, IMCC. Projektet er desuden en del af et større initiativ i Kirkernes Verdensråd, det såkaldte ”Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel”.

Dette indlæg blev udgivet i Andre kampagner, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.