Ny FN-rapport om Israels apartheidsystem mod palæstinenserne trækkes tilbage efter pres

Den 15. marts udgav ESCWA, FN’s Sociale og Økonomiske Kommission for Vestasien, en veldokumenteret rapport om Israels skabelse af et helt igennem rendyrket apartheidsystem mod palæstinenserne. I rapporten hedder det, at “Israel har etableret et apartheidregime, der dominerer hele det palæstinensiske folk”.

I går meddelte den kristne libaneser Rima Khalaf, chef for netop FNs organet ESCWA, at hun har opsagt sin stilling efter at FNs generalsekretær, António Guterres, har presset hende til at trække rapporten tilbage.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening bringer her den omfattende rapport der skal virke som et historisk dokument om FNs svaghed og manglende evner til at komme de besatte, undertrykte og svage til hjælp alene for at tage hensyn til besætteren, undertrykkeren og den stærke part i den ulykkelige konflikt.

Rapporten er bestilt af ESCWA. Den er udarbejdet af FN’s tidligere udsendte til de palæstinensiske områder Richard Falk og den amerikanske professor Virginia Tilley.

 

Du kan læse ESCWA rapporten her:

ESCWA rapporten forside

ESCWA rapporten introduktion

ESCWA rapporten del 1

ESCWA rapporten del 2

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.