Tilbagevisning af Israels 10 vigtigste myter om Gaza, Hamas og krigsforbrydelser

Tilbagevisning af Israels 10 vigtigste myter om Gaza, Hamas og krigsforbrydelser:

1. Gaza er ikke besat af Israel

 • Boston Globe: ”Israel har indført randzoner (bufferzoner)…der nu absorberer næsten 14 % af Gazas samlede jord og mindst 48 procent af den samlede agerjord. Tilsvarende så dækker ”bufferzonen” i havet 85 % af det maritime område, der blev lovet palæstinenserne i Oslo-aftalerne, og har reduceret de 20 nautiske miles til 3”.
 • Human Rights Watch: “Israel fortsætter også med at kontrollere Gazas indbyggernes registreringsdatabase – særligt hvem der kommer ind og kommer ud af den smalle stribe og det på trods, at der er gået snart 10 år siden Israels trak sine landstyrker og bosættere ud af Gaza”.
 • B´tselem (en israelsk menneskerettighedsorganisation): ”Israel fortsætter med at kontrollere Gazas luftrum og territorialfarvande, ligesom det har gjort siden det besatte Gaza-striben i 1967”.

2. Israel ville en våbenhvile og palæstinenserne/Hamas ikke

 • Al-Jazeera: Meshaal (Hamas lederen) sagde Hamas ønsker den ”aggression til at stoppe i morgen, i dag, eller selv i dette øjeblik. Men Israel må ophæve blokaden med garantier og ikke som et løfte om fremtidige forhandlinger”. Han tilføjede: “Vi vil ikke lukke døren i ansigtet af en humanitær våbenhvile bakket op af en reel hjælpeprogram”.
 • Jerusalem Post: ”En dag efter en egyptisk-mæglet våbenhvile blev accepteret af Israel, men afvist af Hamas, foreslog Hamas en 10-årig ende på fjendtlighederne mod at sine betingelser opfyldes af Israel, rapporterede (Israels) kanal 2 onsdag. Hamas’ betingelser var udgivelsen af genarresteret palæstinensiske fanger, der blev løsladt i forbindelse med Chalit aftalen, åbningen af Gaza-Israel grænseovergangene for at give borgere og varer lov at passere igennem, og international overvågning af Gaza havn i stedet for den nuværende israelske blokade”.
 • BBC: ”Israels sikkerhed kabinet har afvist et ugelang Gaza våbenhvile forslag, fremsat af den amerikanske udenrigsminister John Kerry ”.

3. Israel, i modsætning til Hamas, angriber ikke bevidst de civile

 • The Guardian: ” Det var der, den anden (israelske) granat ramte stranden, dem der affyrede justerede tilsyneladende deres kanoner til at målrette de flygtende overlevende. Da den eksploderede, journalister stående på terrassen råbte: De er kun børn.
 • Navi Pillay, FNs højkommissær for menneskerettigheder: ”En række hændelser, sammen med det store antal civile dødsfald, modsiger den israelske påstand om, at der tages alle nødvendige forholdsregler for at beskytte civiles liv”.
 • FNs Fact Finding Mission vedrørende Israels overgreb mod Gaza i 2009: “Den taktik, der anvendes af de israelske væbnede styrker i offensiven i Gaza er i identisk med tidligere praksis, senest under krigen mod Liba- non i 2006. Et koncept kaldet Dahiya doktrin opstod dengang, der indebærer anvendelse af uforholdsmæssig magt og forårsager stor skade og ødelæggelse til civil ejendom og infrastruktur, og lidelse for civilbefolkningen. Missionen konkluderer en gennemgang af de faktiske forhold på jorden; at det… synes at det have været præcist, hvad der blev gennemført i praksis”.

4. KUN Hamas er skyldig i krigsforbrydelser, ikke Israel

 • Human Rights Watch: ”Israelske styrker kan også have bevidst eller uforsvarligt angrebet folk, der tydeligvis var civile, såsom unge drenge, og civile strukturer, herunder et hospital – klare overtrædelser, der er betegnende for krigsforbrydelser”.
 • Amnesty International: ”at angribe bevidst et civilt hjem er en krigsforbrydelse, og den overvældende omfang af ødelæggelse af civile hjem, i nogle tilfælde med hele familier inde i dem, peger på et foruroligende mønster af gentagne overtrædelser af krigens love”.

5. Hamas bruger civile i Gaza som ”menneskeskjolde”

 • Jeremy Bowen, BBCs Mellemøstens redaktør: ” Jeg så ingen beviser under min uge i Gaza for Israels beskyldning om, at Hamas bruger palæstinensere som menneskelige skjolde”.
 • The Guardian: ”I den forløbne uge har Guardian set et stort antal mennesker, der flygter fra forskellige kvarterer i Gaza .. og ingen beviser for, at Hamas havde tvunget dem til at blive”.
 • The Independent: ”Nogle Gazas indbyggere har indrømmet, at de var bange for at kritisere Hamas, men ingen har sagt, at de var blevet tvunget af organisationen for at bo i steder af fare og blive uvillige menneskeskjolde”.
 • Reuters, 2013: ”En FN menneskerettighedsorgan har beskyldt israelske styrker for torsdag at have mishandlet palæstinensiske børn, herunder ved at torturere dem i forvaring, og ved at bruge andre som menneskelige skjolde”.

6. Hamas affyrer konstant raketter mod Israel

 • Times of Israel: ” Hamas krigere var bag den store byge af raketter, som blev sendt over Israel mandag morgen, der for første gang i årevis at den islamistiske gruppe har direkte udfordret den jødiske stat, ifølge israelske embedsmænd i forsvaret .. De sikkerhedskilder, der talte på betingelse af anonymitet, vurderes at Hamas havde sandsynligvis lanceret spærreilden som hævn for et israelsk luftangreb flere timer tidligere, som dræbte en person og sårede yderligere tre .. Hamas har ikke affyret raketter ind i Israel, siden Operation Pillar of Defense endte i november 2012”.
 • The Nation: ”I løbet af ti dage Operation Brothers Keeper på den besatte Vestbred (før starten af overgrebet mod Gaza), fængslede Israel ca. 800 palæstinensere uden anklage eller retssag, dræbte ni civile og plyndrede næsten 1.300 bolig, erhverv og offentlige bygninger. Den israelske hærs militære operationer gik også efter Hamas-medlemmer frigivet under Gilad Shalit fangeudveksling i 2011”.

7. Hamas er på intet tidspunkt holdt op med at affyre raketter mod Israel

 • Jewish Daily Forward: ”Hamas havde ikke affyret én eneste raket, siden overgrebet mod Gaza i 2012, og havde stort set bekæmpet og forhindret, at mindre jihad grupper affyrede raketter. Raketaffyringer faldt i gennemsnit fra 240 pr. måned i 2007 til fem pr. måned i 2013”.
 • International Crisis Group: ” Færre raketter blev affyret fra Gaza i 2013 end i noget år siden 2001, og næsten alle dem, der blev affyret mellem våbenhvilen i november 2012 og den nuværende krise blev netop startet af andre end Hamas grupper. De israelske sikkerheds myndigheder har været vidner for aggressive anti-raket bestræbelser fra den nye politistyrke Hamas har oprettet specielt til dette formål ..Da Israel (og Ægypten) skrev 2012 forståelserne – hvoraf nogle blev gennemført minutiøst i bedste fald – og det var tydeligt at Hamas intensiverede sine anti-raket indsats”.

8. Hamas provokerede Israel ved at kidnappe og dræber 3 israelske bosættere

 • Jewish Daily Forward: ” Den israelske regering havde kendt næsten fra begyndelsen, at drengene var døde. Den fastholdt den illusion og håbet om, at finde dem i live som et påskud til at afvikle Hamas ‘Vestbredden operationer. Det var heller ikke det eneste fup eftersom, det var klart fra starten, at kidnapperne ikke handlede på ordre fra Hamas-ledelsen i Gaza eller Damaskus. Hamas ‘Hebron filial – mere en forbrydelse familie end en hemmelig organisation – havde en historie af handler uden ledernes viden, nogle gange imod deres interesser”.
 • BBC korrespondent Jon Donnison: ”Israelsk politis talsmand Mickey Rosenfeld fortæller mig at de mænd, der dræbte 3 israelske teenagere udgør en ensom/selvstændig celle, Hamas tilknyttet men ikke opererer under ledelse. Dette synes at modsige linje og talen fra Netanyahus regering”.

9. Hamas´ kontrol i Gaza og ikke Israels blokade er at bebrejde for den humanitære krise i Gaza

 • USAs Udenrigsministerium: ”Israelske embedsmænd har bekræftet til ambassade embedsmænd ved flere lejligheder, at de agter at holde Gazas økonomi kørende på det laveste niveau som det er muligt for at undgå en humanitær krise .. israelske embedsmænd har bekræftet .. ved flere lejligheder, at de agter at holde Gazas økonomi på randen af sammenbrud, uden helt at skubbe den over kanten”.
 • The Guardian: ”Det israelske militær gjorde præcise beregninger af Gazas daglige behov af kalorier for at undgå underernæring i løbet af blokaden, der ramte det palæstinensiske område mellem 2007 og midten af 2010, det viser dokumenter fra forsvarsministeriet offentliggjort efter en retskendelse. Den israelske advocacy gruppe Gisha. Kørte en lang kamp i domstolen for at udlevere dokumentet.. Dens medlemmer siger at Israel beregnede Gazas befolknings behov for de daglige kalorier som f.eks. såsom at begrænse mængden af mad det er tilladt at indføre i Gaza”.

10. Alle seriøse analytikere er enige om at, Hamas og IKKE Israel som er ansvarlig for det seneste overgreb mod Gaza

 • Nathan Thral, senior Mellemøsten analytiker i The International Crises Group i en artikel i the New York Times: “Den aktuelle optrapning i Gaza er et direkte resultat af det valg Israel og delvist Vesten tog for at hindre gennemførelsen af den palæstinensiske forsonings aftale fra april 2014”.
 • Henry Siegman, tidligere national direktør for American Jewish Congress – i en artikel i Politico: ” Israels angreb på Gaza ..blev ikke udløst af Hamas’ raketter rettet mod Israel, men af Israels determination og ønske om at nedbringe den palæstinensiske samlingsregering, der blev dannet i begyndelsen af juni, og det selv om den nye dannet palæstinensisk enhedsregering forpligtede sig til at ære alle de betingelser og krav som det internationale samfund har pålagt for at anerkende dens legitimitet”.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.