Giv freden en chance

Fyens Stiftstidende | 08.06.2011

Af Bent Hansen formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening – Region Syddanmark

For et par uger siden indgik de to store palæstinensiske partier Fatah og Hamas en forsoningsaftale. Igen ser vi Israel forsøge at forpurre aftalen, som det gjorde, da Fatah og Hamas lavede aftale efter valget i 2006. USA og Israel fik skudt denne aftale i sænk.

Dette må ikke ske igen, denne aftale skal have en chance -freden i Mellemøsten skal have en chance.

Israels manglende forhandlingsvilje er demonstreret et utal af gange. Uanset hvilken regering, der har været, har den levet op til Moshe Dayans ord om, at Israel skal være som en ” gal hund”, der er for farlig til, at nogen tør røre den.

Dette har samtlige israelske ledere efterlevet med selvsikker arrogance over for omverdenen.

Overgrebet på Gaza december 2008 er det nyeste eksempel på Israels afsindige galskab.

Med de systematiske ødelæggelser og slagterier i Gaza-striben hen over årsskiftet 2008-2009 har Israel taget endnu er skridt mod sin egen opløsning.

Det internationale samfund er i stigende grad frastødt af de israelske krigsforbrydelser mod det palæstinensiske folk.

Uden at se sig over skulderen mod en stadigt mere fjendtlig verdensopinion og en lurende ny intifada, fortsætter Israel marchen ud af planken, hvilket sker i selvbedragerisk overbevisning om, at den jødiske stat kan gøre, hvad den vil, uden at omverdenen sætter foden ned. Israel har stadig en psykologisk kontrol over europæerne på grund af holocaust.

Israels ageren som Mellemøstens gale hund bør få verden til at reagere. Israels manglende forhandlingsvilje, bør få verdenssamfundet til at lægge pres på Israel og tvinge det til reelle forhandlinger.

” Den gale hund skal tæmmes”.

2011 bliver året, hvor FN sætter anerkendelse af en palæstinensisk stat på dagsordenen -måske er årtiers vold, mord, undertrykkelse og ydmygelse af det palæstinensiske folk slut.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.