Natlige israelske invasioner i palæstinensiske byer på Vestbredden

Gush Shalom/Ole Olsen, Gush Shalom

Natlige israelske invasioner i palæstinensiske byer på Vestbredden

– Gush Shalom opfordrer til at protestere

 

Fredsbevægelsen Gush Shalom opfordrer til skærpet opmærksomhed på de israelske overgreb mod de landsbybeboere på Vestbredden, som protesterer mod Muren. Gush Shalom skriver følgende om sagen:

 

– Forestil dig at blive vækket af lyden af en paralyserende granat. Forestil dig at en sådan granat lander i din forhave hver nat. Det er den virkelighed som indbyggerne i palæstinensiske landsbyer, som kæmper mod Apartheidmuren, må finde sig i siden det israelske angreb på Gaza.

 

Den israelske hærs natlige invasioner, som terroriserer beboerne, forekommer oftere og oftere. Det sker tre til fire gange om ugen in landsbyerne Beit Likia og Bil´in. I sidste uge (uge 8), blev landsbyerne Ma´asara, Ni´lin and Jayus føjet til listen, idet tropper har chikaneret de som deltager i eller har organiseret protesterne mod muren.

 

Under IDF´s indtrængen skød soldaterne tåregas og paralyserende granater ind i private huse. De brugte ligeledes gummikugler og 13. februar i Beit Lakia blev to børn og en 60-årig kvinde blev ramt. Den samme nat trængte soldater ind til de populære leder i Ma´asara, Muhammad Barjia and Mahmoud Zoahara, holdt dem fast udendørs i kulden, raserede deres hjem og truede dem med arrestration hvis demonstrationerne i området fortsatte.

 

De israelske medier har ikke rapporterede disse episoder, som er blevet dagligdag under besættelsen og kampen ved Muren. Det er som om at fraværet af medieinteresse har opmuntret ledere i hæren til at gennemføre forbrydelser som de beskrevne – mener Gush Shalom.

 

De opfordrer alle til at hæve stemmen, sådan hæren blivet stoppet i sin hærgen.

 

Gush Shalom opfordrer os konkret til at skrive til lokale politikere og relevante ministre og forlange, at de gør en indsats for at stoppe disse natlige israelske raids, som terroriserer de palæstinensiske indbyggerne.

 

De foreslår også, at vi direkte skriver til Forsvarsministeriet i Israel og protesterer mod de natlige invasioner. E-mail er pniot@mod.gov.il

 

Gush Shalom foreslår f.eks. at skrive følgende: ” I write to you in order to protest against the nightly invasions of the villages of Bil´in, Beit Likia, Ni´lin,  Jayus and Ma´asara, committed by the Israeli army on an almost every-night basis. Such actions are in violation of international law, which hold the occupying army responsible to the welfare and safety of civilians living under its rule. You must stop these invasions at once, and prosecute whoever is responsible for them.”

 

Se en israelsk aktion på en video fra onsdag 18. februar

http://www.youtube.com/watch?v=-rGnjNM25Y4

 

Baggrund:

Landsbyen Bil´in er kendt for den fortsatte modstand mod Muren og Beit Likia har bakket kraftigt op. Tre børn i Beit Likia er blevet dræbt. Ma´asara har gennem de sidste to år stået i spidsen for modstanden mod Muren i Beit Lehem distriktet mod såvel jordtyveri fra bosættere som mod Muren. Jayus var den første landsby som protesterede mod Muren i 2003 og i Ni´lin har der været protester det seneste år. Fire palæstinensere er dræbt i Ni´lin, to af dem børn.

 

Nærmere om Gush Shalom på www.gush-shalom.org

 

/oversat og bearbejdet af Ole Olsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.