STØT PALÆSTINENSERNE I GAZA – SULT FØRER IKKE TIL FRED

DPV, DPV

STØT PALÆSTINENSERNE I GAZA – SULT FØRER IKKE TIL FRED

Pressemeddelelse

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening har igangsat en indsamling til palæstinenserne i Gaza. Indsamling skal ses som en reaktion på den kollektive afstraffelse af Gazas civilbefolkning, som regeringerne i Israel, USA, EU og også Egypten skammeligt samarbejder om, og hvis eneste resultat er forarmelse.

“Den aktuelle udsultning af Gaza, som desværre har den danske regerings stiltiende støtte, er en både urimelig og modproduktiv reaktion på at palæstinenserne i fjor på demokratisk vis fravalgte Fatah og i stedet stemte på Hamas kandidater til det palæstinensiske parlament”, siger Fathi El Abed, formand for Venskabsforeningen”.

“Overordnet hælder jeg mest til Fatahs politik, men jeg må som de palæstinensiske vælgere konstatere, at resultaterne udeblev, hvilket også Vesten må bære et ansvar for. Nu vender de blot de palæstinensiske vælgere ryggen, så når vores politikere fejler, må civilsamfundet handle” – fortsætter Fathi El Abed.

Det er hævet over enhver tvivl, at den aktuelle udsultningspolitik fører til en humanitær katastrofe og ødelæggelse af de i forvejen spinkle økonomiske strukturer i Gaza. FN, Verdensbanken m.fl. vurderer, at det vil tage år at genoprette en levedygtig økonomi i området.

Venskabsforeningen er af den klare opfattelse, at den aktuelle udsultningspolitik over for Gaza ikke vil føre til det ønskede resultat, en Israel-venlig og føjelig befolkning i Gaza. Isolationen af Gaza er derimod med til at grave yderligere grøfter og fjerne Gazanernes tiltro til en fremtid i ligeværdig sameksistens med Israel og Egypten.

Venskabsforeningen håber med indsamlingen både at afhjælpe akut nød, bryde isolationen samt at bidrage til at skabe håb blandt palæstinenserne i Gaza i lighed med andre initiativer fra civilsamfundet i Europa og Mellemøsten.

Midlerne som indsamles vil blive forvaltet af PARC, Palestinian Agricultural Relief Committee, som Dansk Palæstinensisk Venskabsforening tidligere har haft projektsamarbejde med, støttet af Danida. De indsamlede penge vil gå til at støtte de meste fattige familier i Gaza.

Bidrag til indsamling kan indbetales på giro (reg nr. 0268) konto 10181135

Spørgsmål kan rettes til formand Fathi El Abed på 40 61 38 96

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.