USA vil forøge støtten til Abbas’s Sikkerhedsgarde

Middle East News Line

USA vil forøge støtten til Abbas’s Sikkerhedsgarde

Middle East News Line (MENL) 19.12.2006

WASHINGTON [MENL] Bush-regeringen planlægger at bevilge mindst 40 millioner dollars til styrkelse af sikkerhedsstyrker, der er loyale over for PA(Den Palæstinensiske Myndighed)’s formand, præsident Mahmoud Abbas.

Talsmænd fortalte, at regeringen er blevet kraftigt opfordret af Udenrigsminister Condoleezza Rice til at skaffe støtte til FATAH under krigen mellem militserne fra FATAH og HAMAS. De sagde, at Rice er nået frem til at konkludere, at Abbas vil have behov for øjeblikkelig militær støtte fra USA for at tage kampen op mod overlegne styrker fra HAMAS.

“Opfattelsen i regeringen er, at Abbas enten vil holde HAMAS i skak eller fuldstændigt miste sit greb om magten”, forklarede en talsmand.

USA’s sikkerhedsmæssige udsending til PA, generalen Keith Dayton har bestræbt sig på at få forøget Abbas’s styrker, i særdeleshed Præsidentgarden. Dayton har forelagt en plan på 42 millioner dollars med det formål at forøge Præsidentgarden til mindst 6000 tropper, hvilket Bush-regeringen forventedes at godkende meget snart.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.