NO AIRPORT TO TRAVEL FROM

DPV

NO AIRPORT TO TRAVEL FROM

På udstillingen NO AIRPORT TO TRAVEL FROM præsenterer Charlotte Haslund-Christensen sin første videoinstallation. Et unikt og personligt blik på den nuværende og historiske Israel/ Palæstina konflikt. Ved bevidst at gøre konflikten mere menneskelig tager Haslund-Christensen udgangspunkt i, hvordan en række teenagere oplever konflikten. I videoinstallationen møder vi ni palæstinensiske teenagere af forskelligt køn, religion, alder og familiemæssig baggrund – alle opvokset i Bethlehem.

Med stemmer i overgang og pubertære ansigter, der akavet forsøger at tilpasse sig det voksne liv, transcenderer deres erfaring den politiske virkelighed, der dominerer deres daglige liv.

Som vidner til udgangsforbud, check-points og skyderier taler teenagerne her også om deres kærester, mødre og frustrationen over at være forbudt udgang efter kl. 18.00. Deres kor af stemmer kredser hele tiden om ordet frihed: friheden til at leve i fred og planlægge sin fremtid, men også friheden til at gå på diskotek, internetcafeer, skoleture – til at have en lufthavn at rejse fra og en fremtidig destination.

På trods af situationen overlever deres drømme: teenagedrømme om at rejse ud i verden, at invitere til fødselsdagsfester, at have en skole at møde op i hver dag, om at blive astronaut, popsanger – og om at sove trygt om natten.

Charlotte Haslund-Christensen viser os teenagere på tærskelen til det voksne liv, ældre end deres egentlige alder, hvis liv har været vidne til begivenheder ingen burde overvære. Samtidig undgår NO AIRPORT TO TRAVEL FROM at benytte den sædvanlige patos, man finder i mere klassiske skildringer af børn fanget i krigszoner. Haslund-Christensen udfordrer med andre ord de stereotype opfattelser af Mellemøsten og giver os muligheden for at lytte til de stemmer, der sjældent høres.

25. november – 6. januar 2007

peter lav PHOTO GALLERY

Sankt Peders Stræde 51, st.tv.

1453 København K

Tirs 17-19

fredag 12-18

og lørdag fra 12-15.

Den 8 dec bliver videoen ikke vist!

Charlotte Haslund-Christensen er uddannet fra The International Center of Photography (ICP) i New York. Hun har haft soloudstillinger med serierne Jump (2002) og Inner City (2000) og har deltaget i gruppe-udstillinger rundt omkring i verden, bl.a andet New York, Polen, Sverige, Italien, Tyskland, Kina, Finland og Paris.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.