Over 200 palæstinensiske børn arresteret

tt

Over 200 palæstinensiske børn arresteret

Israelske besættelsesstyrker arresterer hver uge et meget stort antal palæstinensiske børn. Dermed når antallet af unge, der for tiden bliver tilbageholdt under forfærdelige forhold i israelske interneringscentre og fængsler atter engang rekordhøjder

Oplysninger som DCI/PS Research og Information and Legal Units har indsamlet viser, at flere end 230 palæstinensiske børn er blevet arresteret siden begyndelsen af 2006. Tilsyneladende går den israelske hær specielt efter unge fra områderne omkring Bethlehem, Nablus og Jenin på Vestbredden. Omfanget af arrestationer i løbet af de sidste to måneder bringer antallet af palæstinensiske børn i israelsk varetægtsfængsel op på næsten 400. Det betyder, at der i de sidste år er fundet en betydelig stigning sted i det utilgiveligt høje antal fængslede, hvilket igen er et tegn på den ringe respekt, Israel viser palæstinensiske børns rettigheder og international lov.

I interviews med DCI/PS-advokater har børn fortalt om, hvordan de – efter de er blevet arresteret – bliver lagt i håndjern og får bind for øjnene, inden de bliver gennet ind i en militærjeep og bragt til forhørscentre, der ligger i bosættelser eller militærlejre i nærheden. Mens de stadig er omtumlede og forvirrede, fordi de er blevet arresteret og ofte er blevet slået af soldater i jeepen, bliver børnene med det samme bragt til afhøring. Her bliver de overfuset, truet og nogen gange sparket og slået, for at man kan få en eller anden form for tilståelse ud af det skrækslagne barn. Tilståelser der kommer frem under en så rå proces, og som står i skærende kontrast til alle moralske og juridiske retningslinjer vedrørende afhøring af mistænkte, bliver af de israelske militære myndigheder betragtet som tilstrækkeligt bevis til ikke blot at sigte barnet men også at sigte andre, der bliver inddraget i tilståelsen.

Efter afhøring bliver børnefangerne indespærret i overfyldte og usle tilbageholdelsescentre, der ligger på det meste af Vestbredden og venter på at komme for retten. Kun en håndfuld bliver løsladt mod kaution. Dette på trods af klare internationalt anerkendte love som siger, ”at tilbageholdelse af unge mennesker kun bør ske i alleryderste nødstilfælde og i så kort tid som overhovedet muligt.” Selvom sådanne centre bliver klassificeret som midlertidige opbevaringssteder, har DCI/PS’ advokater bemærket, at der i højere og højere grad er en tendens til, at børn, der har fået en dom på seks måneder, sidder tiden ud i disse tilbageholdelsescentre. Her mangler de helt basale ting så som ordentlige spise- og badefaciliteter og er desuden frataget muligheden for kontakt med familien og sundhedssystemet.

.

DCI/PS beklager dybt de systematiske overgreb på disse tilbageholdtes basale menneskerettigheder, først og fremmest som børn og dernæst som fanger. Vi anmoder indtrængende Israel om straks at holde inde med at føre en politik som går ud på at gå efter, arrestere, mishandle og fængsle palæstinensiske børn og desuden til med det samme at løslade alle palæstinensiske børn, som ulovligt sidder i israelske fængsler og tilbageholdelsescentre.

Vi anmoder Dem, medlemmer af det internationale samfund, om at tage stilling til dette presserende humanitære spørgsmål. Vi beder indtrængende Dem og Deres regeringer om at intervenere her og nu og kræve, at Israel overholder de internationale menneskerettigheder og menneskerettighedslove og at sikre, at disse overtrædelser af palæstinensiske børns rettigheder ophører med det samme.

Send venligst protestbreve til følgende enkeltpersoner:

UN Human Rights Committee

Fax : + 41 22 917 9022

E-mail: [ mailto:tb-petitions@ohchr.org ]tb-petitions@ohchr.org

UN Committee on the Rights of the Child

Fax : + 41 22 917 9022

E-mail: [ mailto:mandrijasevic-boko@ohchr.org ]mandrijasevic-boko@ohchr.org

Acting Israeli Prime Minister

Ehud Olmert

Office of the Prime Minister

Fax: ++972 2 670 5475

Email: pm@gov.il; pm_eng@pmo.gov.il

Israeli Minister of Justice (Ms) Tzipi Livni

Fax: + 972 2 646 6357

E-mail: [ mailto:sar@justice.gov.il ]sar@justice.gov.il

Menahem Mazuz,

Attorney-General/Legal Advisor to the Israeli Government

Fax: + 972 2 628 5438

Avichi Mendelblit

Military Attorney General

Israel Defence Forces

Fax: + 972 3 5694370

info@mail.idf.il

Send venligst kopier af breve til den isralekse ambassade I Deres land.

Oversat af Ulla Lundberg

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.