Etnisk udrensning i Jordandalen

Arbejderen

Etnisk udrensning i Jordandalen

Den østlige del af Vestbredden, Jordandalen, som grænser op til Jordan, er blevet annekteret af Israel, kritiserer den israelske fredsorganisation B`tselem

Området bebos af cirka 200.000 palæstinensere. Israel begrænser i stort omfang deres bevægelsesfrihed. Bønder får ikke mulighed for at komme ind i Jordandalen for at passe deres jord, fremgår det af en undersøgelse, som offentliggøres i det israelske dagblad Ha`aretz.

Israels fungerende ministerpræsident Ehud Olmert, der har overtaget ledelsen af regeringen efter at Ariel Sharon blev dødelig syg, har ikke udtalt sig konkret om de israelske bosættelser på Vestbredden, men han erklærer, at Israel altid vil kontrollere grænsen til Jordan.

15. februar 2006

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.